Franzén hattrickem rozhodl

Druhý semifinálový zápas hokejové NHL Západní konference mezi Detroitem a Coloradem zvládli lépe domácí. Křídla zvítězily přesvědčivě 5:1 a ujaly se vedení v sérii už 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Třemi brankami se na výhře výrazně podílel švédský útočník Johan Franzén, pro něhož to byl vůbec první hattrick v NHL. Dva góly vstřelil při přesilovce a jeden při vlastním oslabení. Do bodových statistik se jednou asistencí zapsal i český hráč Jiří Hudler. V brance Detroitu podal opět spolehlivý výkon Chris Osgood, který vytlačil ze sestavy Dominika Haška. Branku Colorada po čtvrtém obdrženém gólu opustil Jose Theodore a vystřídal jej Slovák Peter Budaj. Poprvé v play off dostal šanci v dresu Lavin i Jaroslav Hlinka, kterému do sestavy pomohla zranění Petera Forsberga a Wojtka Wolského.

V dalším semifinálovém duelu tentokrát Východní konference přehrála Philadelphia Montreal 4:2 a srovnala průběžný stav série na 1:1. Dalším kanadským bodem za nahrávku se uvedl v dresu Letců Václav Prospal, který nahrával Danieli Brierovi na třetí zásah svého týmu. Pro Briera to byl už dvanáctý bod ve vyřazovací části a zatím je nejproduktivnějším hráčem Stanley Cupu. Třetí zápas je na programu v pondělí.

Statistiky - 2. kolo play off hokejové NHL: Východní konference - 2. zápas: Montreal - Philadelphia 2:4 (1:2, 0:1, 1:1) Branky: 17. S. Koivu, 42. A. Markov - 6. a 58. Umberger, 9. J. Carter, 34. Briere (Prospal). Střely na branku: 36:23. Diváci: 21.273. Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápas: Detroit - Colorado 5:1 (1:0, 3:0, 1:1) Branky: 5., 25. a 49. Franzén (na druhou Hudler), 26. Filppula, 31. Zetterberg - 43. Laperriere. Střely na branku: 40:20. Diváci: 20.066. Stav série: 2:0.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme