Český obránce Michal Kempný byl v NHL vyměněn z Chicaga do Washingtonu

Český hokejový obránce Michal Kempný se v NHL stěhuje z Chicaga do Washingtonu. Sedmadvacetiletý odchovanec Hodonína to řekl serveru The Athletic. Kluby ještě výměnu Kempného, který zamířil do týmu Blackhawks v roce 2016 jako nedraftovaný volný hráč, nepotvrdily.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný (ležící na ledě)

Michal Kempný (ležící na ledě) | Zdroj: Reuters

Kempný nastoupil za Blackhawks ještě v sobotu v domácím duelu právě proti Washingtonu a jednou asistencí se podílel na vítězství 7:1, které ukončilo sérii osmi porážek Chicaga.

Kempný neměl v sestavě Chicaga stabilní místo. Sehrál 31 z celkových 59 utkání a připsal si sedm bodů za gól a šest přihrávek. V minulém ročníku při svém debutu v NHL po příchodu z Omsku z KHL nastoupil k 50 utkáním a připsal si osm bodů za dva góly a šest asistencí.

Na konci května loňského roku Kempný podepsal s Blackhawks nový roční jednocestný kontakt na 900 tisíc dolarů. Po jeho skončení se může stát v červenci nechráněným volným hráčem.

 

Účastník posledních dvou mistrovství světa i Světového poháru v roce 2016 působí v zahraničí třetí sezonu. Bývalý hráč Komety Brno a pražské Slavie zamířil do KHL v roce 2015 a po jediné sezoně zamířil do NHL. S Capitals bude mít šanci si poprvé zahrát v zámoří play off. Washington je druhý v Metropolitní divizi, zatímco Chicagu patří poslední pozice v Centrální divizi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme