Trenér Hořava končí po jediné sezoně na lavičce Sparty, u týmu by dál měl působit jeho kolega Jandač

Trenér Miloslav Hořava se rozhodl po jediné celé sezoně skončit na střídačce hokejistů extraligové Sparty. U týmu, který získal Prezidentský pohár pro vítěze základní části a následně bronz po vyřazení v semifinále, by měl ale nadále působit Josef Jandač, jenž byl veden jako rovnocenný člen trenérského tandemu Pražanů. Klub oznámil změnu na svém webu.

Praha (Aktualizováno: 10:02 17. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér hokejové Sparty Miloslav Hořava

Bývalý kouč Sparty Miloslav Hořava | Zdroj: www.hcsparta.cz

„Máme za sebou těžkou a hodně unikátní sezonu. Jsem si jistá, že ji s odstupem několika málo dní budeme hodnotit jako úspěšnou. Oba trenéři na tom mají velký podíl. Proto nám samozřejmě rozhodnutí Miloše Hořavy nedělá radost, ale nezbývá nám, než mu poděkovat za odvedenou práci a popřát štěstí v zahraničním angažmá,“ uvedla generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová.

Liberec senzaci nepřipustil, na Spartě vyhrál. Ve finálové sérii extraligy se utká s Třincem

Číst článek

Jak bude nově vypadat obsazení střídačky, to slavný klub ještě nepotvrdil. Dvaapadesátiletý Jandač by ale měl být součástí trenérského týmu. „Na složení trenérské dvojice pro příští sezonu pracujeme. S Pepou Jandačem samozřejmě jednáme. Chceme pokračovat v práci na zisku mistrovského titulu,“ řekl sportovní ředitel Petr Ton.

Spartu, v níž působil již od konce října 2010, ale také jen do závěru sezony, převzal Hořava loni na začátku února po odvolaném Uwem Kruppovi. Jen pár dnů nato se domluvil na spolupráci s Jandačem.

Pod jejich vedením vyhrála Sparta poprvé od roku 2014 základní část, ambice na první titul od sezony 2006/07 ale nenaplnila. Přestože sparťané v semifinálové sérii s Libercem dotáhli manko 0:3 na zápasy, prohráli ve čtvrtek doma rozhodující sedmý duel 1:2.

👏 Trenér Miloslav Hořava se rozhodl pro zahraniční angažmá a ve Spartě nebude v příští sezoně pokračovat. Děkujeme za odvedenou práci, pane trenére!
📲 Více informací: bit.ly/HoravaZahranici

09:44 – 17. 04. 2021

1 84

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme