Plzeňští hokejisté vyhráli nad Libercem a slaví šesté vítězství v řadě, Pardubice porazily Olomouc

Hokejisté třetí Plzně porazili v dohrávce 24. kola extraligy Liberec 3:2 a připsali šestou výhru za sebou. Pardubice zvládly v předehrávce 44. kola samostatné nájezdy proti Olomouci a vyhrály 3:2.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský útočník Tomáš Svoboda skóroval proti Liberci třikrát

Plzeňský útočník Tomáš Svoboda skóroval proti Liberci třikrát | Zdroj: ČTK

Po opatrném úvodu se domácí neprosadili v přesilové hře, i když po jejím uplynutí zblízka nebezpečně zakončil Kodýtek. Vzápětí na druhé straně po rychlé akci nedokázal z dorážky trefit odkrytou branku Zachar. Ve 13. minutě už se po Strakově přihrávce od zadního mantinelu prosadil střelou po ledě Pulpán. Rychle mohl odpovědět Lenc, ani nadvakrát ale na brankovišti nepřekonal klečícího Frodla.

Je to můj názor, hájí Jágr návrh na uzavření hokejové extraligy. Fanoušci Sparty na něj pískali

Číst článek

Plzeňský gólman se zaskvěl i během liberecké přesilovky v 15. minutě, kdy zastavil individuální průnik Bulíře. Před první sirénou se ukázal i jeho protějšek Hrachovina, který hbitým skokem zlikvidoval dvojí dorážku nekrytého Zdráhala.

Na začátku prostřední části vyrazil Frodl táhlý pokus Hudáčka z levého kruhu a při pokračujícím libereckém náporu se z dobré pozice neprosadil ani Lenc. V polovině utkání dvěma fauly nabídli hosté Indiánům 71 vteřin dlouho dvojnásobnou přesilovku, v níž nejprve po Mertlově přiťuknutí pohodlně skóroval Kracík a o 19 vteřin později po křížné přihrávce Gulaše zvýšil ranou z voleje na 3:0 Kantner.

Za chvíli putoval na trestnou lavici domácí Pour a po Hudáčkově přesné nabídce snížil střelou bez přípravy Šmíd. Záhy navíc nabídl nedovoleným zákrokem Tygrům čtyřminutovou přesilovku Kantner. Lencovu šanci ještě Frodl vyrazil, ale ve 36. minutě na skrytou střelu Kotvana od modré čáry už zareagovat nestihl. Vzápětí mohl dokonce srovnat Bulíř, před odkrytou brankou však selhal.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky patřil domácím, kteří si aktivní hrou vypracovali šance. Němec zakončil při přečíslení příliš slabě a ve 49. minutě nedotáhl bekhendový blafák při samostatném úniku. Hosté se prosazovali těžce. Když nepotrestali Robovo vyloučení v 55. minutě, už se následně vyrovnání nepřiblížili ani při krátké power play. 

Pardubice zvládly nájezdy

Olomouc před spoře zaplněnými pardubickými tribunami začala lépe a velkou šanci zahodil Káňa. Jeho zaváhání pak v přesilovce napravil Nahodil, který se po pěkné kombinaci trefil z mezikruží. Někdejší pardubický útočník mohl vzápětí přidat druhý gól, ale po přečíslení mířil jen do Kantora. Dynamo se dostalo ke slovu až po delší době, ale hned z toho byla šance Machaly a v 16. minutě také vyrovnávací gól, který vstřelil po úniku po křídle Látal.

Vedení mohl Hanákům na startu druhé části vrátit Dujsík, ale Kantor se vyznamenal. Na druhé straně Lukáš vyrazil Tyborovu střelu jen nad sebe a kotouč ze vzduchu napálil do branky přijíždějící Svačina. Rozhodčí ještě situaci zkontroloval na videu. Olomouc mohla vzápětí vyrovnat, jenže osamocený Musil další přečíslení zakončil jen do vyjetého Kantora.

Mantinely na stadionu v Drážďanech znepříjemnily práci brankářům. ‚Netrefil jsem tyčku,‘ řekl Janus

Číst článek

K remízovému stavu tak ve 33. minutě pomohla chyba v rozehrávce Dynama. Po dobrém napadání se k puku dostal Skladaný a pohotově ho poslal k tyči. Pardubice mohly i tak jít do kabin s náskokem. Blümelova schovaná střela ale letěla těsně vedle a Tybor v tísni nedokázal usměrnit kotouč do zcela opuštěné branky.

V podobné situaci si nevěděli rady ani olomoučtí hráči. V přesilovce minul puk dva metry od brankové čáry Knotek a poté Burian po kličce Kantorovi zazvonil jen na tyčku. Po slabé pardubické přesilovce se do šance dostal Nahodil a Kantor musel rychle sklapnout svoje betony. Při další početní výhodě Dynama měl vítězný gól na hokejce Kousal, ale Lukáš se stihl přesunout.

Zápas bez dalších větších šancí dospěl do prodloužení. Pardubice v něm měly k dispozici dohromady dvě a půl minuty přesilovky čtyři na tři, ale Lukáše pořádně neohrozily. Na řadu tak přišly nájezdy, které ukončil v šesté sérii Svačina střelou k tyči. Útočník Dynama stejným způsobem proměnil oba své pokusy.

Dohrávka 24. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Pulpán (P. Straka, Kodýtek), 31. Kracík (Mertl, V. Němec), 31. Kantner (Gulaš, V. Němec) - 33. Šmíd (L. Hudáček, Birner), 36. Kotvan (J. Vlach). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gerát, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5482.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. M. Látal (Poulíček, J. Kolář), 31. Svačina (Tybor, R. Kousal), rozhodující sam. nájezd Svačina - 9. Nahodil (P. Musil, Dujsík), 33. Skladaný (Olesz, Vyrůbalík). Rozhodčí: Pešina, Horák - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 2:5, navíc J. Knotek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4517.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme