Jsem hrdý na kluky, fanoušky i na město, říká útočník Smoleňák po prohraném finále Ligy mistrů

Jejich euforie z vedení ve finále Ligy mistrů trvala deset minut hry. Pak už ale hokejisté Hradce Králové začali na favorizovanou švédskou Frölundou postupně ztrácet. Pro klub je ale finálová účast velkým úspěchem.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Smoleňák

Radek Smoleňák | Zdroj: Profimedia

Prohráli a vstoje jim tleskal celý stadion. Hokejisté Hradce Králové nestačili ve finále Ligy mistrů na favorizovaný švédský tým, ale jejich fanoušci se rozhodně nezlobili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Radek Smoleňák po prohraném finále Ligy mistrů chválil fanoušky

Z popěvku „tak jsme druhý, no a co“ je od fanoušků Hradce Králové jasně slyšet, že porážka 1:3 rychle přebolí. A pozitivně po prohře dokáže mluvit i útočník Radek Smoleňák.

„Jsem hrdý na kluky, na město, na majitele a na fanoušky. Město tím zápasem žilo, byla okolo toho spousta práce. Nebylo to možná vidět, ale tady kluci nespali,“ prohlásil po zápase pro Radiožurnál.

Dali jsme vědět světu

A kromě vizitky pro město Hradec Králové to může být i dobrá zpráva do hokejového světa – tedy směrem z Česka ven.

Mluví o tom trenér Hradce Králové Vladimír Růžička: „Myslím, že naše cesta ligovým klubů ukázala, že se porazil Mannheim, Zug, Djurgarden. S Frölundou jsme uhráli takový zápas. Český tým byl vždycky braný, že máme dobré hokejisty.“

Mountfield sice nevyužil ve vyprodané aréně šanci stát se prvním českým týmem, který Ligu mistrů vyhraje, ale fanoušci si zápas užili.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme