Trenér Zadina zůstává na lavičce hokejových Pardubic, s vedením klubu podepsal novou smlouvu

Trenér hokejistů Pardubic Marek Zadina povede tým úřadujících českých vicemistrů i v příští sezoně. Klub na svém webu oznámil, že dvaapadesátiletý kouč podepsal s Dynamem novou smlouvu. Bližší podmínky pokračování spolupráce Východočeši nezveřejnili.

Pardubice (Aktualizováno: 13:42 22. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Zadina na lavičce hokejových Pardubic

Marek Zadina na lavičce hokejových Pardubic | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Zadina se stal hlavním koučem pardubického celku v lednu po překvapivém odvolání Václava Varadi. Do funkce se tehdy posunul z pozice asistenta. Zkušený a nabitý kádr převzal na druhém místě tabulky s jednobodovou ztrátou na Spartu a dvěma zápasy k dobru.

Zadina zaplatí za kritiku rozhodčích a Antoše. Trenér Pardubic dostal pokutu 75 tisíc korun

Číst článek

Dynamo pak dovedl k vítězství v základní části, navíc s rekordním bodovým ziskem. V play-off se ambiciózní pardubický celek pod Zadinovým vedením probojoval po dvanácti letech do finále, v němž byl o jednu výhru lepší Třinec. Rozhodující sedmý zápas Oceláři vyhráli 2:1 ve druhém prodloužení.

„Marek Zadina čelil v průběhu minulé sezony obrovskému tlaku a dokázal se s ním vypořádat. Skvěle pracoval s týmem a prokázal, že do role hlavního trenéra velkého klubu dozrál,“ prohlásil majitel Dynama Petr Dědek.

„Hned při své premiéře byl jeden gól od dosažení nejvyšší mety. Získal si tím důvěru vedení a já věřím, že je člověkem na svém místě. Marek má naši DNA, v Pardubicích hrál, u naší mládeže vyrostl jako trenér. Věřím, že A-tým pod jeho vedením čekají úspěšné roky,“ doplnil Dědek.

V době lednového „povýšení“ působil Zadina v roli pardubického asistenta druhou sezonu, v té minulé pomáhal Radimu Rulíkovi. Předtím ve stejné pozici pracoval v Třinci, s kterým třikrát slavil titul. V obou klubech nastupoval v minulosti i jako hráč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme