První Voráčkova trefa v sezoně NHL pouze zmírnila porážku Columbusu. Zápas ve Finsku ovládlo Colorado

Jakub Voráček neodvrátil prvním gólem v sezoně NHL porážku Columbusu 3:6 s Coloradem v prvním ze dvou utkání těchto soupeřů v Tampere. V Nokia Areně se hattrickem blýskl finský útočník Avalanche Mikko Rantanen.

Tampere Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Colorado Avalanche

Hokejisté Colorado Avalanche | Foto: Just Pictures | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Voráček odstartoval ve 22. minutě v přesilové hře návrat do zápasu Blue Jackets tečí střely Patrika Laineho. Krátce předtím vstřelil Rantanen svůj první gól večera a zvýšil už na 3:0 pro Colorado.

Letos hraju jen 14 minut na zápas. Největší nápor je to na ego, říká Voráček o své pozici v Columbusu

Číst článek

Šest minut po Voráčkovi nicméně snížil na 2:3 rodák právě z Tampere Laine a na začátku třetí části Sean Kuraly dokonce vyrovnal.

Úřadující vítězové Stanley Cupu se však ztrátou třígólového vedení nenechali rozhodit. Rantanen je ve 49. minutě poslal znovu do vedení, dvě minuty nato zvýšil Cale Makar a minutu před koncem při power play Columbusu potvrdil roli hrdiny večera gólem do prázdné branky Rantanen.

Colorado tak vyhrálo po dvou porážkách, Blue Jackets ztratili body počtvrté za sebou a zůstali nejhorším týmem Východní konference. Odveta se hraje v Tampere v sobotu.

Výsledky NHL

Colorado - Columbus 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Branky: 21., 49. a 59. Rantanen, 2. O'Connor, 13. Compher, 51. Makar - 22. Voráček, 28. Laine, 43. Kuraly. Střely na branku: 37:39. Diváci: 12.882. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. MacKinnon (oba Colorado), 3. Laine (Columbus).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme