Vrbata si prodlouží kariéru v NHL. Hrát bude za Floridu

Hokejový útočník Radim Vrbata bude v NHL nově hrát za Floridu. S Panthers se domluvil na roční smlouvě se základním platem 2,5 milionu dolarů, na bonusech může podle informací kanadské televizní stanice TSN vydělat 1,25 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sunrise Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata se napřahuje k vítězné ráně (archivní foto)

Radim Vrbata se napřahuje k vítězné ráně (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Šestatřicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi hrál naposledy za Arizonu, na Floridě má šanci nahradit Jaromíra Jágra, který se s klubem nedohodl na podmínkách nové smlouvy.

Vrbata v poslední sezoně odehrál za Arizonu 81 zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 35 asistencí. Byl neproduktivnějším hráčem Coyotes, i když jeho základní plat byl milion dolarů. Na bonusech si ale vydělal dalších 2,25 milionu dolarů. Na Floridě si tak může mírně polepšit.

Juniorský mistr světa z roku 2001, který o čtyři roky později získal i zlato na seniorském světovém šampionátu, hrál v NHL i za Colorado, Carolinu, Chicago, Tampu a Vancouver. V elitní zámořské lize již odehrál 1015 zápasů, ve kterých vstřelil 279 branek a přidal 330 asistencí. V play off má na kontě 42 startů s bilancí osmi gólů a 10 asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme