Zacha s Pastrňákem asistovali u výhry Bostonu. Francouz vychytal výhru Colorada nad Philadelphií

Hokejový útočník Pavel Zacha dvěma asistencemi pomohl Bostonu k výhře nad NY Islanders. Na vítězství Bruins 4:3 po samostatných nájezdech se nahrávkou a rozhodující trefou v závěrečném rozstřelu podílel také David Pastrňák. Brankář Pavel Francouz přispěl 26 zákroky k výhře Colorada 3:2 nad Philadelphií.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charlie McAvoy (vlevo) a útočník Pavel Zacha (vpravo) slaví gól Trenta Frederica (uprostřed)

Charlie McAvoy (vlevo) a útočník Pavel Zacha (vpravo) slaví gól Trenta Frederica (uprostřed) | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jako první z Čechů se v zápase Bostonu s NY Islanders prosadil David Pastrňák. Jake DeBrusk v sedmé minutě tečoval jeho přesilovkové nahození a poslal Bruins do vedení. Pastrňák se do statistik zapsal pošesté za sebou a s 39 body se i nadále drží v elitní desítce ligové produktivity.

Zacha svou první nahrávku v zápase zaznamenal o 19 sekund později, kdy ve vlastním obranném pásmu rozjel akci, na jejímž konci si srazil puk do vlastní branky Josh Bailey a nešťastným zásahem zvýšil na 2:0 pro Bruins.

Útočník Islanders svou nešťastnou teč napravil gólem a asistencí a významnou měrou se podílel na vyrovnání na 2:2. Boston si vzal vedení zpět ve 39. minutě. Hned trojice hráčů Bruins se v oslabení zapojila do rychlého protiútoku a po ose DeBrusk, Zacha, Derek Forbot se puk dostal až za záda gólmana Semjona Varlamova.

Islanders zásluhou Caseyho Cizikase srovnali a poslali zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a rozhodující nájezdy pak patřily Bruins. Bod navíc Bostonu rychlou forhendovou kličkou zařídil Pastrňák.

Colorado i díky šestadvaceti Francouzovým zákrokům porazilo Philadelphii 3:2 a vyhrálo podruhé za sebou. Český brankář podruhé za sebou chytal s úspěšností přes 92 procent a vylepšil svou sezónní bilanci na čtyři výhry a pět proher.

V brance Chicaga se vůbec nedařilo Petru Mrázkovi. Český gólman od Washingtonu obdržel sedm branek z 30 střel a pohledem čísel odchytal nejhorší zápas v sezoně. Třikrát ho překonal Alexandr Ovečkin, jenž jako třetí hráč v historii NHL vstřelil 800 gólů.

NHL

Boston - NY Islanders 4:3 po sam. nájezdech, Buffalo - Los Angeles 6:0, Toronto - Anaheim 7:0, Tampa Bay - Seattle 6:2, Florida - Columbus 4:0, Detroit - Carolina 0:1, Nashville - Edmonton 3:6, Winnipeg - Vegas 5:6, Chicago - Washington 3:7, Colorado - Philadelphia 3:2, New Jersey - Dallas 1:4, San Jose - Arizona 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme