Hokejisté Slavie prohráli v derby se Spartou

V úterní dohrávce 4. kola extraligy podlehli hokejisté Slavie v pražském derby Spartě vysoko 2:6 (0:1, 0:3, 2:2). Slávisté tak v tabulce nejvyšší domácí soutěže zůstávají poslední. Naopak Sparta se posunula na pátou příčku. Na druhý Zlín přitom ztrácí pouhý bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

D. Salfický, J. Hanzlík a M. Sup

D. Salfický, J. Hanzlík a M. Sup | Zdroj: ČTK

Hrdinou utkání byl hostující útočník Petr Ton. Ten se na výhře Sparty podílel třemi góly. Sparťanský kanonýr pojistil v repríze finále uplynulého ročníku vedení svého týmu na začátku druhé třetiny třemi trefami během pěti minut a osmi sekund. Do Sazka Arény sice poprvé v sezoně přišlo přes tři tisíce diváků, ale předešlá derby Slavie a Sparty v minulých sezonách navštěvovalo daleko více než dnešních 6677 fanoušků.

Slavia nastoupila v brance už s Fraňkem, který měl problémy s kolenem, ale jednička domácích vydržela v brance jen necelých 25 minut a po třetím inkasovaném gólu střídala. Slávistický útok posílil sedmadvacetiletý Vladislav Kubeš z prvoligového Havlíčkova Brodu. Naopak Spartě chyběl pro zranění ramena útočník Hlaváč.

Branky a nahrávky: 49. Vlasák (Žižka), 54. Endál (Vondrka) - 12. Langhammer (Dragoun), 22. P. Ton (Vykoukal), 25. P. Ton (Kratěna), 27. P. Ton (Kratěna), 45. Netík (J. Hlinka), 52. Sivek (Netík).
Rozhodčí: Minář - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:3. Diváci: 6677.

Sestavy: Slavia Praha: Franěk (25. Hronek) - Kadlec, Kolařík, Graňák, Žižka, Vomela, Drtina - D. Hruška, Beránek, Sup - Vlasák, Divíšek, Dlouhý - Bednář, Sobotka, Vondrka - Kubeš, Červenka, Doležal - Endál. Trenéři: V. Růžička, Weissmann, Kalous.

Sparta Praha: Salfický - Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Benýšek, Tabaček - Sivek, J. Hlinka, Netík - P. Ton, Štrba, Kratěna - Podlešák, Langhammer, Hromas - Dragoun, Pohanka, Vrbata. Trenéři Výborný a Jelínek.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme