Hokejisté vstoupili do Euro hockey tour výhrou nad Ruskem

V úvodním utkání turnaje o Pohár České pojišťovny v Pardubicích porazili hokejisté České republiky obhájce prvenství z Ruska 2:1 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku zápasu vstřelil hned v prvním nájezdu Tomáš Blažek. V normální hrací době i po pětiminutovém prodloužení skončilo utkání 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejové hřiště

hokejové hřiště | Foto: Bohumil Urban

Oproti úternímu přípravnému utkání v Brně se v českém týmu představilo celkem šest nových tváří a pouze jeden útok tak nastoupil ve stejném složení. Kouč ruské sborné Tichonov postrádal zraněného Buturlina a tentokrát se už postavil na lavičku.

Po úvodním náporu hostů udeřilo na druhé straně. Beránek našel zpoza branky osamoceného Moravce, který se trefil přesně k tyči. Rusové byli stále aktivní, a tak se gólman Málek nenudil. V závěru první třetiny ale vyslal Petr Sýkora střelu do masky ruského brankáře Sokolova. Na oporu Omsku nevyzrál ani jeho klubový spoluhráč Vlasák, jehož střelu směřující do odkryté branky Ruska na poslední chvíli zastavil jeden z obránců.

Hosté se na východě Čech i nadále snažili vyrovnat, ale jejich pokusům dlouho chyběla přesnost nebo šťastná teč. Dočkali se až v žávěru normální hrací doby po akci Sušinského. Další gól nepadl a následovalo pětiminutové prodloužení. V něm museli hrát domácí 75 sekund ve třech, ale ubránili se. V samostatných nájezdech uspěl Blažek, pokus Sušinského skončil pouze na Málkově betonu.

Druhým soupeřem české reprezentace budou v sobotu od 17:00 hráči Finska, kteří v Helsinkách porazili Švédsko 3:2.

Česká republika - Rusko 2:1 po samostatných nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 8. Moravec (Beránek), rozhodující sam. nájezd T. Blažek - 59. Sušinskij (Ovečkin). Rozhodčí: Rönnmark (Švéd.) - Pešek, Pouzar (oba ČR). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4100.

Sestavy: Česká republika: Málek - M. Sýkora, Benýšek, J. Novák, Hejda, Dobroň, M. Čech, Tesařík - P. Sýkora, Patera, Martin Procházka - Beránek, Moravec, Vlasák - Balaštík, T. Blažek, Marha - Koukal, Kolář, Průcha - Marek. Trenéři: Slavomír Lener, asistenti Vladimír Růžička, Antonín Stavjaňa. Rusko: Sokolov - Bykov, Turkovskij, Proškin, Kuchtinov, Skopincev, Vyšedkevič, Žukov, Ščadilov - Sušinskij, Koroljov, Ovečkin - Antipov, Gorovikov, But - Spiridonov, Baďjukov, Dobryškin - Nurtdinov, Bojkov, Savčenkov. Trenér: Viktor Tichonov, asistenti Vladimír Jurzinov, Valerij Bělousov.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme