Hokejová dvacítka porazila USA a vyhrála základní skupinu

Čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let vyhráli na juniorském mistrovství světa v Moskvě i svůj třetí zápas a po vítězství nad Spojenými státy 4:2 mají jistotu, že do čtvrtfinále postoupí z prvního místa ve skupině A. V posledním utkání v základní skupině čeká tým v neděli Slovensko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté vstřelili v šesté minutě důležitou úvodní branku, když se po Brendlově přihrávce prosadil Nedorost. Vzápětí podržel tým brankář Duba, který si poradil se šancí Umbergera. Gólman byl úspěšný také v 15. minutě, kdy se před ním objevil Dunlop.

Rozhodčí připustili ostrou hru a v polovině utkání srovnal stav DiSalvatore. Zlom v utkání přišel v 37. minutě, kdy postupně putovali na trestnou lavici Riddle a Vernarsky a český tým přesilovou hru pěti proti třem využil. Kombinaci na jeden dotek s Kleslou a Brendlem zakončil Blatný. Obhájci mistrovského titulu využili soupeřovy nedisciplinovanosti dokonale a za 37 sekund skóroval jež při přetrvávající přesilové hře Vrbata. Američané se nehnali v závěrečné třetině do bezhlavého tlaku, vyčkávali, ale ve 44. minutě ujel po pravém křídle Nedorost a pečetil výhru. Do konce zápasu bylo na obou stranách několik šancí, ale trefil se už pouze Sabo 50 sekund před koncem.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme