Jsem hrdý na svůj tým, řekl po vyřazení z her kouč Augusta

Trenér Josef Augusta zažil ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Salt Lake City první velkou prohru na střídačce národního týmu. Od svého nástupu do funkce hlavního trenéra Češi na mistrovství světa v žádném klíčovém utkání neprohráli. "Chyběla nám troška pověstného štěstíčka," řekl po porážce s Ruskem 0:1 se slzami v očích smutný kouč.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Augusta

Josef Augusta | Foto: Český svaz ledního hokeje

Jak vám je?

Jsem samozřejmě hodně smutný. Měli jsme tady skvělý tým a každý viděl, jak moc chtěl uspět. Ale ze čtvrtfinále může postoupit jen jeden a my to tentokrát nejsme. Jsem ale hrdý na svůj tým, odvedl tady skvělé výkony. Odklonila se od nás jenom ta troška pověstného štěstíčka.

Není to snad až proti přírodě, že jsme z více něž čtyřiceti střel nedali jediný gól? Zažil jste to někdy?

Jako hráč ano, jako trenér ne. Vzpomínám si na zápas v dresu Jihlavy, kdy jsme měli proti Jirkovi Holečkovi padesát jedna střel a jeho Sparta vyhrála 1:0. O tom sport někdy je. Tým, který jsme v Salt Lake City měli, zanechal skvělý dojem. Chybí mu jenom výsledek.

Přepadla vás marnost, když jste viděl, jak váš tým zahazuje jednu šanci za druhou?

Ne. Do poslední chvíle jsme věřil. Když spolu hrají dva takhle vyrovnané týmy, jinak to ani nejde.Věřil jsem já, věřili hráči, celá lavička.

Co jste říkal mužstvu v šatně po první a druhé třetině. Jak jste hledali cestu z přicházející porážky?

Zastávám názor, že cestu si musejí najít samotní hráči. Recept na góly neexistuje. Šancí jsme měli mraky - dali tyčku, Rusové taky. Je štěstí jednoho či druhého, že vyhraje s jediným gólem. My to zažili s Rusy v Naganu, oni teď s námi v Salt Lake City.

Jak dlouho budete trávit olympijský neúspěch?

Zklamání ve mně zůstane navždy. Ale už za pár týdnů nás čeká mistrovství světa ve Švédsku a mě začíná běžná práce. V úterý se už jistě objevím na extraligovém kole.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme