Messiho sen je na dosah. Argentinci porazili Chorvaty 3:0 a jsou ve finále mistrovství světa

Fotbalisté Argentiny porazili Chorvaty 3:0 a postoupili do finále mistrovství světa. Kapitán Lionel Messi proměnil penaltu a nahrál na jednu ze dvou branek útočníkovi Julianu Álvarezovi. Ve finále Argentina vyzve vítěze středečního zápasu Francie s Marokem. Zápas jsme sledovali online.

Lusail (Katar) (Aktualizováno: 21:55 13. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinci slaví gól do sítě Chorvatska

Argentinci slaví gól do sítě Chorvatska | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Argentinci do zápasu nastoupili bez vykartovaných obránců Marcose Acuni a Gonzala Montiela. Trenér Lionel Scaloni i z toho důvodu změnil rozestavení na čtyři hráče vzadu. Na post levého beka se postavil Nicolás Tagliafico.

Zápas jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, míč více drželi Chorvati. Tým z Balkánského poloostrova zkoušel přes centrované míče využít výškovou převahu, scházela jim však přesnost. První střelu na bránu v zápase si tak připsal až Enzo Fernández ve 25. minutě. Pokus zpoza pokutového území si Dominik Livaković pohlídal.

Ve 32. minutě vybídl Fernádez do samostatného úniku Juliana Álvareze, kterého v pokutovém území sestřelil Livaković a rozhodčí Daniele Orsato nařídil pokutový kop. K němu se postavil Lionel Messi a razantní střelou do pravého horního rohu brány poslal Argentinu do vedení 1:0.

Skóre na 2:0 navýšil o pět minut později Julian Álvarez, když s pomocí šťastných odrazů prokličkoval Chorvatskou obranu a podruhé prostřelil brankáře Livakoviće. Po Mac Allisterově hlavičce to mohlo být už 3:0, gólman Chorvatů ale reflexivním zákrokem míč vyrazil.

Druhý poločas 

Argentinci pokračovali v útočení i po poločase, dobré příležitosti měl Messi s Fernádezem. Na druhé straně měl příležitost po Lovren, který se k zakončení hlavou dostal po standardní situaci. Stál ale mezi dvěma obránci Argentiny, kteří mu zabránili v přímém ohrožení branky.

Chorvati jako kdyby už neměli z absolvovaných prodloužení síly a těžko si drželi míč na kopačkách. Další ránu zasadil už dvougólový Álvarez, ale hlavní zásluhu na jeho gólů měl Messi, který se probil až do pokutového území a předložil mladému útočníkovi Manchesteru City míč takřka do prázdné brány.

Jihoameričané vyhráli na světovém šampionátu i páté semifinále a o zlato si zahrají pošesté. Získat se jim ho podařilo v letech 1978 a 1986. V nedělním finále v Kataru vyzvou buď obhájce trofeje Francii, nebo Maroko. Jejich vzájemné utkání je na programu ve středu od 20.00.

Chorvatsko bude v sobotním duelu o třetí místo usilovat o třetí medaili z MS. Vedle čtyři roky starého stříbra vybojovalo v roce 1998 bronz.

Semifinále mistrovství světa

Argentina - Chorvatsko 3:0 (2:0)
Branky: 39. a 69. Álvarez - 34. Messi z pen. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Romero, Otamendi - Livakovič, Kovačič. Diváci: 88 966.

kal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme