Očekávaná posila ze zámoří. Hokejisty posílí útočník Sobotka, k týmu se připojí v pátek

Útočník Vladimír Sobotka posílí českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Paříži. Hráč týmu St. Louis, pro kterého skončila klubová sezona v zámořské NHL v neděli, se k týmu připojí ve francouzské metropoli v pátek, jak potvrdil tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devětadvacetiletý centr by měl zaplnit jedno z posledních dvou volných míst na soupisce určené pro hráče v poli. V sestavě by se teoreticky mohl objevit hned v pátek, kdy se Češi od 16:15 utkají se Slovinskem. Další utkání čeká svěřence trenéra Josefa Jandače v neděli proti domácí Francii.

Ještě po dnešním dopoledním tréninku reprezentace asistent trenéra Jaroslav Špaček uvedl, že vedení týmu zvažuje, zda Sobotku do Paříže pozvat. Samotný hráč v minulých dnech potvrdil, že je zdravotně v pořádku a je připraven na turnaji startovat. „Je na čekačce. Vláďa letí domů a je připravený na náš telefonát," řekl Špaček.

O pět hodin později již bylo jasno a účastník dvou mistrovství světa a loňského Světového poháru do Paříže přiletí. Odchovanec Třebíče figuroval v nominaci reprezentace na MS již na začátku přípravy, ale nejprve měl problémy se zády a poté se domluvil na smlouvě se St. Louis a odletěl do zámoří.

Sobotkova nominace snižuje šance útočníků Petra Holíka a Jakuba Lva na dopsání na soupisku, na níž je momentálně sedm obránců a 13 forvardů. Holík přitom po vyléčení zraněné klíční kosti přiletěl do Paříže v pondělí. S mužstvem v dějišti turnaje trénují i obránci Jan Kolář a Libor Šulák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme