Nejlepší fotbalista vzejde z trojice Figo, Rivaldo, Zidane

Anketu o nejlepšího světového fotbalistu tohoto roku, kterou každoročně vyhlašuje Mezinárodní fotbalová federace, vyhraje někdo z trojice Luis Figo, Rivaldo, Zinedine Zidane. Tato tři jména se nejčastěji objevovala na anketních lístcích trenérů jednotlivých reprezentací. Nový král, nebude-li jím brazilský obhájce Rivaldo, převezme pomyslné žezlo 11. prosince na galavečeru v Římě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žhavým kandidátem na zisk trofeje je podle odborníků Portugalec Figo, který je jako jediný z trojice v úzkém výběru kandidátů poprvé. Na letošním mistrovství Evropy dovedl svou zemi do semifinále, kde Portugalci podlehli pozdějším vítězům z Francie. Obhájce trofeje Rivaldo má vzhledem k neúčasti na evropském šampionátu proti dalším dvěma aspirantům mírný handicap. Přesto si získal hlasy za mimořádné výkony v dresu Barcelony, které jsou po Figově odchodu ještě více na očích.

Předloňský vítěz a opora letošních mistrů Evropy Zinedine Zidane si o nominaci řekl především skvělými výkony v Belgii a v Nizozemsku. Loni anketu vyhrál Rivaldo před Davidem Beckhamem z Manchesteru a florentským Gabrielem Batistutou.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme