Asi nejemotivnější a nejkrásnější závod, radoval se Přindiš na pražském kanále po zisku zlata

Čeští kajakáři znovu ukázali, že na domácím slalomářském kanále v Praze jsou v podstatě neporazitelní. Tentokrát ale při Světovém poháru v Troji nezvítězil ani Vavřinec Hradilek ani Jiří Prskavec. První těsně nepostoupil ze semifinále, na druhého zbylo stříbro. Sklonit se totiž musel před svým dlouholetým kamarádem, parťákem z reprezentace i USK Praha Vítem Přindišem, vicemistrem Evropy z Vídně 2014. Jedním z prvních gratulantů byl reportér Radiožurnálu Jan Suchan.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš

Vít Přindiš | Foto: Český svaz kanoistů

Vítku, zažil jste už někdy takovou euforii?
Takovou asi ne. Je to pro mě asi nejemotivnější a nejkrásnější závod, protože jsem jel z posledního místa (vítěz semifinále jede jako poslední, pozn. red), doma před tak obrovským publikem. I to druhé místo, kdy jsem ještě čekal, nebylo takové, jak když jsem dojel a hned jsem věděl, jak jsem dopadnul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Vítem Přindišem

Byl jste poslední na startu, všechen tlak byl na vás. Jak jste se s tím vyrovnal?
Takhle jsem startoval i vloni a věděl jsem, že Jířa (Prskavec) zajel megajízdu, že vedl o několik vteřin. Letos jsem neposlouchal, ale věděl jsem, že když pojedu to svoje, tak můžu jet stejně rychle jako semifinále. To se povedlo a stačilo to na první místo, to je úžasný.

Jiří Prskavec nosí jedničku na znamení, že je nejlepším kajakářem současnosti. Jaké to je porazit ho na domácí trati?
Je to výborný, závodíme tu docela často, dvakrát mě tu porazil minulý víkend, tak jsem rád, že jsem mu to mohl vrátit.

Znáte se odmalička, je v tom nějaký větší náboj?
Ani ne, spíš si to přejeme. Mrzí mě, že s námi ve finále nebyl Vávra (Hradilek), ale zas jsme ukázali, že to doma umíme a přejeme si to. Jak jsme stáli nahoře, tak jsme si plácali a čekali jsme. Byl jsem hrozně rád, když kluci byli v cíli a fandili mi, je to hrozně hezké.

Jste vicemistrem Evropy, ale přeci jen jste byl trošku ve stínu Vávry Hradilka nebo Jiřího Prskavce. Přichází teď doba Víta Přindiše?
Bylo by to hezké, ale kluci pořád zajíždí neskutečné výsledky. Já bych musel hodně zabrat, abych je dohnal, protože to, co má Jířa na triku, už nikdy nedoženu. Nedělám to kvůli takovým úspěchům, ale kvůli atmosféře a kvůli pocitu, když se to povede. Když mi lidi po první jízdě říkali, že to bylo skvělé a strašně se jim to líbilo, je to skvělý náboj do dalšího trénování a pádlování. ​

Výsledky SP ve vodním slalomu v Praze

Muži:
K1: 1. Přindiš 88,55 (0), 2. Prskavec (oba ČR) -0,83 (2), 3. Schubert (Něm.) -2,89 (0), ...7. Tunka -53,28 (50), v semifinále 11. Hradilek (všichni ČR).
C2: 1. Kašpar, Šindler (ČR) 104,66 (2), 2. Klauss, Péché -2,76 (2), 3. Picco, Biso (všichni Fr.) -5,27 (2), ...7. Karlovský, J. Jáně -9,39 (6), 9. Koplík, Vrzáň (všichni ČR) -16,18 (10).

Ženy:
C1: 1. Woodsová 111,15 (0), 2. Franklinová (obě Brit.) -3,98 (6), 3. Jančová -6,41 (2), 4. Fišerová -11,06 (2), 5. Říhová (všechny ČR) -23,07 (4).

Jan Suchan, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme