NBA bude mít nového nejužitečnějšího hráče. Embiid musí na operaci a nesplní podmínku o počtu zápasů

Nejméně čtyři týdny bude mimo hru nejužitečnější hráč minulé sezony NBA Joel Embiid a definitivně tím přišel o možnost, že by mohl v zámořské basketbalové lize získat nejprestižnější individuální cenu. Kamerunský pivot se podrobil operaci kolena. Philadelphie to v úterý oznámila v prohlášení na sociální síti X.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Joel Embiid

Basketbalista Joel Embiid | Foto: Tim Nwachukwu | Zdroj: Profimedia

Embiidovi skončila při úterní prohře na palubovce Golden State Warriors série 22 zápasů, v nichž zaznamenal alespoň 30 bodů, což byla pátá nejdelší série v historii ligy. Embiid navíc právě v tomto zápase utrpěl zranění menisku ve čtvrté čtvrtině, kdy mu na koleno spadl útočník Warriors Jonathan Kuminga.

Renomovaný novinář stanice ESPN ale uvedl, že s ohledem na rekonvalescenci a naděje 76ers na postup do vyřazovacích bojů, Embiid stále má naději na návrat v této sezoně.

Nová kolektivní smlouva mezi hráčskou asociací a vedení NBA, dohodnutá v minulé sezoně, obsahuje klauzuli, která určuje minimální počet zápasů, aby se hráči mohli ucházet o ocenění neužitečnějšího hráče roku. Basketbalisté musí až odehrát alespoň 65 zápasů a aby se zápas započítával do statistik, musí hráč odehrát alespoň 20 minut. Navíc jsou povoleny dva zápasy, ve kterých odehrají 15-20 minut.

Embiid se zastavil na dosavadních 34 zápasech a je jisté, že trofej nemůže obhájit.

Favorité celé ligy 76ers navíc prohráli šest z posledních sedmi zápasů a v tabulce Východní konference klesli na páté místo. Kamerunec přijde rovněž i o Utkání hvězd, které se uskuteční 18. února v Indianapolis.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme