První výhra pro Tomáše Satoranského. Důležitými body pomohl Barceloně ovládnout tradiční derby

El Clásico – tak se přezdívá sportovním soubojům Realu Madrid proti Barceloně. Fotbalové je na programu v neděli ve španělské lize. Včera večer se hrálo to basketbalové v Eurolize a Barcelona v něm zvítězila 75:73 hlavně díky českým hráčům. Důležitý podíl na výhře měl především Tomáš Satoranský.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský se raduje z vítězství Barcelony nad Realem Madrid

Tomáš Satoranský se raduje z vítězství Barcelony nad Realem Madrid | Zdroj: Profimedia

Český basketbalista roku skóroval z vymezeného území hned při prvním útoku celého zápasu, a jak se záhy ukázalo, nebyla to náhoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Tomáše Satoranského po výhře v basketbalovém El Clásico

Druhý útok Barcelony v zápase a Tomáš Satoranský opět hrál zády ke koši. Dobrou nahrávkou vybídl ke skórování za tři body Mikea Tobyho. I v dalších dvou útocích se český dvoumetrový rozehrávač setkal pod košem s o hlavu menším Rodriguezem a jasně ho přehrál.

Satoranský měl za první tři minuty na svém kontě sedm bodů a jednu asistenci, a hlavně díky němu se Real Madrid nikdy v zápase nedostal do vedení. Až jako náhradník šel do hry Jan Veselý a i jemu se od začátku hodně dařilo.

Vrchol úspěšné basketbalové generace? ‚Čas se nezastaví,‘ připouští čeští hráči, budoucnost ale neřeší

Číst článek

Ostravský rodák dal rychle šest bodů, a s celkovými 13 byl druhým nejlepším střelcem Barcelony. Ta si šla v klidu za vítězstvím, v poslední části vedla až o 18 bodů, ale Real Madrid nastartoval docela nenápadný chlapík.

Petr Kornely je francouzský reprezentant, který má českou maminku, a včera byl s dvanácti body dlouho nejlepším střelcem týmu. V závěru se ale probudil ještě Argentinec Gabriel Deck, který dal posledních třináct bodů Realu a dotáhl hosty do pozice, že měli šanci na vítěznou střelu. Tu ale Sergio LLull neproměnil, a Barcelona tak vedení udržela.

„Zápas jsme měli pod kontrolou, ale oni se z ničeho nic dokázali vrátit. Udělali jsme pár ztrát a byla z toho tahanice. Takže jsem šťastný z výhry, ale ze závěru se musíme poučit,“ říkal po zápase Tomáš Satoranský, který nasbíral 12 bodů, 7 doskoků a 6 asistencí. Další zápas čeká Barcelonu už v sobotu, kdy ve španělské lize nastoupí na hřišti Manresy.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme