Štybar prodloužil smlouvu u Deceuninck-Quick Step, v belgické stáji ho čeká dvanáctá sezona

Český cyklista Zdeněk Štybar podepsal novou roční smlouvu v předním týmu Deceuninck-Quick Step. V elitní belgické stáji, kde působí celou dosavadní kariéru ve WorldTour od roku 2011, čeká pětatřicetiletého silničního profesionála již dvanáctá sezona za sebou. Štybar na týmovém webu také vyslovil přání zakončit jednou kariéru právě v současném působišti.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Zdeněk Štybar

Český cyklista Zdeněk Štybar | Zdroj: Reuters

Obě strany se dohodly na pokračování spolupráce i přesto, že ostřílený český reprezentant má za sebou nelehkou sezonu.

Nejúspěšnější český silniční cyklista Kreuziger ukončil kariéru, bude působit jako sportovní ředitel

Číst článek

„Jsem šťastný, že mohu s týmem zůstat i nadále. Bude to můj dvanáctý rok tady, což je samo o sobě docela úspěch. Věřím, že právě tady jednou za pár let i uzavřu kariéru. Jsem moc vděčný, že mohu ve stáji pokračovat, i s ohledem na situaci, ve které jsem byl,“ připomněl nelehké období Štybar, jenž v sezoně podstoupil operaci kvůli potížím se srdcem.

„Jsme rádi, že můžeme pokračovat společně po této cestě, kterou jsme začali už před více než dekádou. Zdeněk je jedním z nejzkušenějších jezdců v pelotonu a důležitým členem našeho týmu; opravdový vlk, který pro svůj tým vždy vydá maximum. Má v sobě spoustu kvality, což dokládají jeho triumfy z minulosti. A my jsme si jisti, že i v příštím roce může pro tým dosáhnout výborných výsledků,“ uvedl Patrick Lefevere, šéf týmu přezdívaného Vlčí smečka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme