Velká cena Austrálie se nejspíš nepojede. Jeden z členů týmu McLaren se nakazil koronavirem

McLaren se kvůli pozitivnímu testu člena týmu na koronavirus odhlásil z víkendové Velké ceny Austrálie formule 1. Zahajovacímu závodu mistrovství světa v Melbourne tak hrozí zrušení.

Melbourne (Aktualizováno: 14:23 12. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Sainz Jr. z týmu McLaren

Carlos Sainz Jr. z týmu McLaren | Zdroj: Reuters

Podle agentury SID je nakaženým členem britské stáje mechanik, jenž si po příletu do Austrálie začal stěžovat na příznaky podobné chřipce.

Další zrušená sportovní akce kvůli koronaviru. Velká cena Číny formule 1 byla odložena

Číst článek

„Okamžitě, jak začal vykazovat symptomy, byl testován a izolován. Budou ho léčit místní zdravotnická zařízení,“ uvedl McLaren v prohlášení na webu.

„Formule 1 a FIA koordinují své nejbližší kroky se všemi zodpovědnými stranami. Naší prioritou je bezpečnost fanoušků, týmů a všech osob na závodech,“ uvedli ve společném prohlášení zástupci vedení šampionátu a Mezinárodní automobilové federace.

Celkem se mezi týmy F1 objevilo před startem Velké ceny Austrálie pět podezřelých případů, z toho čtyři ve stáji Haas. Ještě před oznámením McLarenu nepřímo vyzval ke zrušení závodu úřadující mistr světa Lewis Hamilton z Merdedesu.

Velká cena Austrálie má začít pátečními tréninky, Grand Prix má start v neděli v 6.10 SEČ.

McLaren Racing withdraws from the 2020 Formula 1 Australian Grand Prix.

12:22 – 12. 03. 2020

10768 27070

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme