‚Chci titul, žádný jiný cíl není.‘ Česká baseballová hvězda Červenka už pomáhá pražské Kotlářce

Nejlepší český baseballista Martin Červenka se do prvního týmu Baltimore Orioles pro MLB ani letos nedostal, a protože nižší soutěže se kvůli koronaviru v zámoří nerozběhnou, už je přes týden zpátky v Česku. Tým, který ho vychoval, tedy Kotlářku Praha, táhne už také v extraligové nadstavbě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Martin Červenka

Baseballista Martin Červenka | Zdroj: Nedori

„Do Kotlářky jsem přišel s cílem vyhrát titul. Co jiného, jinak bych tu vůbec nebyl, žádný jiný cíl není,“ řekl Radiožurnálu Červenka. Ani jeho dvoubodový homerun ale pražskému týmu proti Arrows Ostrava nestačil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baseballista Martin Červenka se vrátil do svého mateřského klubu. Více v příspěvku Jakuba Kanty

Vítěz základní části baseballové extraligy i tak zůstává po výhře 10:8 před nedělní odvetou opět na Markétě v tabulce nadstavby právě za pražským celkem třetí.

„Martin je nejlepší catcher v Česku a možná i ve střední Evropě. Když je tu taková hrozba, tak si dáváme větší pozor na metách, což zápas hodně ovlivní,“ vysvětlil baseballista ostravských Arrows Jakub Grepl, který přiznává, že oproti čtyřem hlavním konkurentům šance Kotlářky na titul v posledních dnech lehce vzrostla.

Baseballista Červenka pozvánku do Orioles nedostal, po třech letech se tak vrací do české extraligy

Číst článek

„Těch zkušeností už má strašně moc. Navíc z pozice catchera hru řídí, je to velká osobnost českého baseballu,“ dodal na Červenkovu adresu. S ostravským Greplem souhlasí i reprezentační pálkař Kotlářky Daniel Vavruša.

„Určitě nás hodně zvednul. Budeme nespokojení, když nezískáme titul, do finále bychom se měli dostat za každou cenu. Vyhráli jsme už v roce 2015, to jsme měli skvělý tým a Martin Červenka se tehdy na poslední dva víkendy také vrátil a hodně pomohl,“ dodal Vavruša, který před play-off přepustil Červenkovi na hřišti pozici catchera.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme