Velká cena Brna nejsou jen závody MotoGP. Mnoho fanoušků nejvíce láká atmosféra kempů

Stejně jako k Velké ceně Brna patří motorky, patří k ní taky kempy. Těch je kolem Masarykova okruhu hned několik a v pátek už jsou podle jejich provozovatelů téměř všechny plné. Čas mezi závody v nich tráví tisíce fanoušků z celé Evropy. Co vlastně takové kempy návštěvníkům nabízejí, a kdo se v nich stará o pořádek a bezpečnost? To zjišťoval reportér Radiožurnálu.

Reportáž Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci sledují jezdce na Masarykově okruhu

Fanoušci sledují jezdce na Masarykově okruhu | Zdroj: ČTK

„Pro řadu příznivců Grand Prix je právě večerní a noční dění v kempech možná dokonce jedním z hlavních lákadel,“ říká mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem a dodává, že nejen v areálu Velké ceny, ale i v samotném Brně navýšili počty strážníků.

O pořádek a bezpečnost v kempech se ale většinou starají soukromé bezpečnostní agentury. V jedné z nich je členem ochranky pan Přemek.

Grand Prix v Brně budou opět provázet přísná bezpečnostní opatření. Dohlížet budou stovky policistů

Číst článek

„My jako ochranka hlídáme vstup, aby se sem dostali jen lidé, kteří si koupili lístky. Do toho procházíme celým kempem, aby se nekradlo, aby se nezapalovaly ohně a aby byl celkově pořádek,“ vypráví reportérovi Radiožurnálu.

Převahu v kempech mají při Velké ceně Brna hlavně zahraniční fanoušci, což potvrzuje i majitel jednoho z nich Jaromír Zeisel.

„Jestli tady máme ubytovaných pět Čechů, tak je to hodně. Drtivá většina je ze zahraničí – Rakousko, Německo, Slovinsko, hodně Italů. Nabízíme WI-FI, sprchy, toalety... nejde udělat víc. Mají tady jídlo, pití, ale určitě tu nejsou tantrické masáže,“ směje se pan Zeisel.

Masáže návštěvníkům určitě nechybí, ale těm několika Čechům, na které jsem v kempu narazil, vadí vysoké ceny, proto si všechno, co potřebují, přivezli s sebou.

„Všechno jsme si přivezli. Pivo, agregát, hudbu, party stan, gril, nářadí, jídlo… prostě všechno. Jsou to věci, na kterých se dá ušetřit, jinak je to tu drahé. Lístky si kupujeme už v předprodeji, kde stojí 1500, a kdybychom si tady museli kupovat ty jejich masa za 150 korun a pivo za 55, tak se dostaneme na neskutečné číslo,“ říká Radek, který s partou kamarádů přijel z Těšínska.

Ppři vjezdu do kempu museli navíc zaplatit ještě tisíc korun za karavan.

Jan Pastor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme