Satoranský odehrál proti Dallasu přes 18 minut, ale nebodoval. Pelicans zůstávají nejhorším týmem NBA

Basketbalisté New Orleans podlehli v NBA Dallasu 92:108 a prohráli desátý z jedenácti zápasů v sezoně. Tomáš Satoranský dostal v dresu nejhoršího týmu soutěže příležitost na víc než 18 minut, za které sice netrefil ani jednu ze čtyř střel a nezaznamenal ani bod, ale doskočil pět míčů a připsal si dvě asistence. Stephen Curry se blýskl 50 body a pomohl Golden State k výhře 127:113 nad Atlantou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evan Fournier z Knicks vedle Tomáše Satoranského z Pelicans

Evan Fournier z Knicks vedle Tomáše Satoranského z Pelicans | Foto: Chuck Cook | Zdroj: Reuters

New Orleans nezačalo špatně a v úvodní části si vypracovalo až jedenáctibodový náskok, poté ale domácí zapnuli.

Satoranský byl nejproduktivnějším náhradníkem Pelicans, debakl od Golden State ale neodvrátil

Číst článek

V poločase vedl Dallas o čtyři body, po třech čtvrtinách o devět a po šňůře 12:0 ve čtvrté části už o 22. Poraženým chyběli tahouni Zion Williamson a Brandon Ingram a také Herbert Jones. Střelecky táhli Pelicans Jonas Valančiunas a Josh Hart, kteří dali shodně po 22 bodech.

„Nechci se vymlouvat, nicméně nejsme zdraví a kompletní. Jde o proces, kterým si jako tým musíme projít. Nemáme tušení, jak budeme vypadat, až budeme všichni pohromadě. Na druhou stranu teď alespoň ostatní hráči získají cennou zkušenost,“ řekl po sedmé porážce v řadě trenér Willie Green.

Satoranský naskočil do šestého utkání v sezoně. Ačkoli vyšel po třech zápasech střelecky naprázdno, odehrál druhý nejvyšší počet minut. Nepřesnou ruku neměl sám – z pěti náhradníků Pelicans se trefil jen Jaxson Hayes a dohromady lavička trefila čtyři střely z 21.

New Orleans - Dallas:

Dallas, který si vylepšil bilanci na 7-3, táhl tradičně hvězdný Luka Dončić s 25 body, pěti doskoky i asistencemi. Po 17 bodech přidali Jalen Brunson a Tim Hardaway Jr.

Curryho večer

Velký večer má za sebou Stephen Curry, který proti Atlantě proměnil 14 z 28 pokusů včetně devíti trojek, všech 13 trestných hodů a přidal i 10 asistencí a sedm doskoků. Za 35 minut dosáhl bilance alespoň 50+10 jako druhý hráč za posledních 40 let po Jamesi Hardenovi.

Hvězdný střelec je navíc třetím hráčem Warriors, který odehrál alespoň deset padesátibodových zápasů. Víc jich zvládli se 14 podobnými výkony Rick Barry a se 105 nedostižný Wilt Chamberlain.

Golden State si připsal deváté vítězství z deseti zápasů a je nejlepším celkem soutěže. Atlantě nepomohl ani výkon Trae Younga, který zaznamenal 28 bodů a devět asistencí. Finalista Východní konference z minulé sezony se trápí, prohrál počtvrté v řadě a v tabulce mu patří s bilancí 4-7 až dvanáctá příčka se ztrátou dvou duelů na osmé Toronto.

Triple double za 25 bodů, 15 doskočených míčů a 10 finálních přihrávek stihl proti Miami pivot Denveru Nikola Jokić, než byl spolu s Markieffem Morrisem vyloučen po dvou hrubých faulech. Úřadující nejužitečnější hráč ligy oplatil Morrisovi ránu loktem impulzivním nárazem ramenem a rozhodčí neváhali.

Nuggets v tu chvíli vedli o 18 bodů, a tak jim vyloučení nejlepšího hráče dvě minuty před koncem tolik nevadilo. Jokićovi sekundoval rovněž s 25 body Will Barton, Heat vedl s 31 body a osmi asistencemi Jimmy Butler.

Chicago ve šlágru proti Brooklynu táhlo duo DeMar DeRozan s 28 a Zach LaVine s 24 body. Nets při porážce 95:118 nepomohlo ani 38 bodů Kevina Duranta.

Los Angeles Lakers k triumfu 126:123 v prodloužení proti Charlotte dovedli s 32 body a 12 doskoky Anthony Davis a s 29 body náhradník Carmelo Anthony. V utkání, jež se navzdory vedení Lakers o 14 bodů rozhodovalo až v nastaveném času, se dva rozehrávači prosadili s triple doublem.

Domácí Russell Westbrook nasbíral 17 bodů, 12 doskoků a 14 asistencí, Lonzo Ball na druhé straně zaznamenal 25 bodů, 15 doskočených míčů a 12 finálních přihrávek.

Výsledky NBA:
Chicago - Brooklyn 118:95, Dallas - New Orleans 108:92 (za hosty Satoranský 5 doskoků a 2 asistence), Denver - Miami 113:96, Golden State - Atlanta 127:113, LA Lakers - Charlotte 126:123 po prodl., Memphis - Minnesota 125:118 po prodl., Philadelphia - New York 96:103, Sacramento - Phoenix 104:109.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme