Volejbalistky znají své soupeřky pro baráž o mistrovství světa v Japonsku

České volejbalistky znají pětici soupeřek, s nimiž se utkají v srpnové baráži o mistrovství světa. O dvě postupová místa na šampionát v Japonsku budou bojovat s Belgií, Bulharskem, Nizozemskem, Slovinskem a Řeckem. Dějiště zatím známo není, v šestičlenné baráži se od 22. do 27. srpna utká každý s každým.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační fotografie)

České volejbalistky (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Reprezentace pod vedením Zdeňka Pommera si vybojovala účast v baráži na úkor domácích Polek na konci května na kvalifikačním turnaji ve Varšavě.

Do baráže prošlo všech šest týmů z druhých míst. Start na MS už mají jistý Rusko, Srbsko, Turecko, Itálie, Německo a Ázerbájdžán.

"Šance postoupit na mistrovství světa je. Pokud podáme kvalitní výkon, jako třeba proti Polsku, může se stát cokoli," uvědomuje si šanci trenér reprezentace Zdeněk Pommer.

"Postup do baráže je pro český ženský volejbal velký a do značné míry i nečekaný úspěch, který by se stal skutečnou senzací v případě úspěšného zvládnutí baráže. S něčím takovým nepočítali před startem kvalifikace ani ti největší optimisté," řekl trenér Pommer.

Na baráž o MS se volejbalistky přes léto pokusí naladit v Grand Prix. První turnaj odehrají v Peru, druhý v Portoriku a třetí v Kanadě.

Pak přivítají 29. a 30. července v Ostravě Final Four druhé divize. A od 20. září budou startovat na mistrovství Evropy. "Bude to událostmi nabité volejbalové léto," uvedl Pommer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme