Baumrtová byla na padesátce znak čtrnáctá. Závadová zaplavala motýlka v českém rekordu

Simona Baumrtová skončila v semifinále mistrovství světa v Budapešti na trati 50 metrů znak čtrnáctá. Zaplavala v čase 28,03 a k postupu do finále jí scházelo 43 setin. Barbora Závadová zvládla trať 200 metrů motýlek v českém rekordu 2:12,09. Své vlastní maximum vylepšila o čtyři setiny, ale do semifinále nepostoupila.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová ve finále znakařské stovky

Simona Baumrtová ve finále znakařské stovky | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

Do semifinále na trati 50 metrů znak postoupila Simona Baumrtová s časem 28,15 sekundy jako patnáctá. V Maďarsku už vylepšila národní rekord na stovce na 59,65. Stejně jako na stometrové trati se na poloviční dráze oproti rozplavbám zlepšila, ale tentokrát to na postup do finále nestačilo. 

„Jsem ráda, že jsem se zlepšila oproti ránu, ale cítila jsem se divně vyčerpaná. Přeci jen je to tady můj šestý start. Na jednu stranu jsem docela ráda, že budu mít zítra volno a můžu sesbírat síly na dvoustovku. Padesátka je prostě o tom, jestli se mi povede všechno technicky. Nejsem z toho smutná, akorát v Římě jsem plavala rychleji. Tam jsem se zlepšila o dost oproti minulému osobáku,“ rozpovídala se Baumrtová pro Radiožurnál. Za svým osobním rekordem zaostala o 14 setin.

Žádné technické problémy na trati česká plavkyně nepociťovala, ale dodala, že to zkrátka na postup nevyšlo. Ze zatím sedmého a čtrnáctého místa na mistrovství světa má radost. „Skvělý pocit. S finále jsme vůbec nepočítala, protože to poslední roky nešlo a teď mam druhé semifinále. Myslím, že to jsou skvělé výsledky.“

A jak si věří na 200 metrů znak? „Těžko říct, je to dvoustovka. Tam mi to musí sednout. Uvidíme, velkou hlavu si z toho nedělám. Budu ráda, když zaplavu slušně, ale když ne, tak se nic stane,“ doplnila.

Rekord bez postupu 

Závadové na dvousetmetrové motýlkářské trati vylepšila svůj dva roky starý rekord, nicméně jí to ve středu stačilo pouze na 23. místo.

„Jsou to takové, nechci říct drobnosti, ale jsou to věci, které potěší, že se člověk zlepšuje. Tajně jsem doufala, že prolomím hranici a půjdu o něco málo rychleji. Je to těsně nad, ale je vidět, že se trošku zlepšuji,“ řekla Závadová Radiožurnálu po závodě.

nis, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme