Rudolf Skácel se dočkal své první branky v Lize mistrů

Český fotbalista pomohl brankou k remíze svého týmu Panathinaikos Atény v Trondheimu. Skácel odehrál skvělý zápas, který korunoval v 71. minutě, kdy přesně napálil odražený míč. Získaný bod sice o dalších šancích týmu Zdeňka Ščasného v soutěži příliš nenapověděl, pomohl ale k historicky prvnímu postupu Eindhovenu. Jasno je ve skupině F, odkud jdou do osmifinále podle očekávání FC Barcelona a AC Milán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Italové deklasovali Šachtar Doněck 4:0, i když se dlouho trápili. Jan Laštůvka sice po příletu do Milána ulehl do postele s teplotami, ani to mu ale nevzalo odvahu postavit se do branky Šachtaru proti domácím hvězdám. Útok domácích poznamenala zranění, kvůli nimž nenastoupili Ševčenko, Tomasson, ani Inzaghi. Laštůvka proti jejich spoluhráčům držel čisté konto více než poločas, ale pak kapituloval dvakrát za minutu.

Daniel Zítka, jenž v dresu Anderlechtu vystřídal chybujícího Peersmana, neodolával nájezdům Valencie ani dvacet minut. Domácí sice záhy vyrovnali, když Wilhelmsson poslal do branky míč po neproměněné penaltě, ale na své první body nedosáhli. O tom, že jako jediní budou po pátém kole s nulou na kontě, rozhodl Ital Di Vaio.

Paris St. Germain získal cenný bod na Stamford Bridge. Diváci tam čekali marně na gól i na většinu hvězd, které s vědomím jistého postupu nechal kouč Mourinho odpočinout. A to včetně gólmana Petra Čecha. Největší aplaus sklidil Drogba, který po sedmitýdenní pauze odehrál závěrečnou půlhodinu.

Hráči Porta svůj evropský trůn jen tak snadno neuvolní. Dnes vyhráli v Moskvě nad tamním CSKA 1:0 a o postup se ještě v posledním kole poperou na dálku s Paris St. Germain. Jedinou branku dal už po půlhodině hry Jihoafričan McCarthy, který hlavou trefil přesný Seitaridisův centr. Domácí poté měli jedinečnou šanci vyrovnat, ale podruhé za sebou v soutěži zahodili penaltu. Ve druhé půli domácí mohutně tlačili, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Jednu šanci měl i Jiří Jarošík, který dnes sehrál svůj padesátý zápas v evropských pohárech. Dostal míč do šestnáctky, ale se střelou váhal tak dlouho, až jej obstoupili hostující obránci. V 67. minutě ze hřiště odešel.

Výsledky

Skupina E: PSV Eindhoven - Arsenal Londýn 1:1 (1:1) Branky: 8. Ooijer - 31. Henry. Rozhodčí: Fandel (Něm.). ČK: 65. Lauren, 78. Vieira (oba Arsenal). Diváci: 35.100. Rosenborg Trondheim - Panathinaikos Atény 2:2 (0:1) Branky: 68. a 76. Helstad - 16. Konstantinu, 71. Skácel. Rozhodčí: De Santis (It.). Diváci: 20.000.

Skupina F: FC Barcelona - Celtic Glasgow 1:1 (1:1) Branky: 24. Eto'o - 45. Hartson. Rozhodčí: Michel (SR). Diváci: 60.000. AC Milán - Šachtar Doněck 4:0 (0:0) Branky: 52. a 90.(+2) Kaká, 53. a 85. Crespo. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 38.841.

Skupina G: Anderlecht Brusel - FC Valencie 1:2 (1:1) Branky: 24. Wilhelmsson - 19. Corradi, 48. Di Vaio. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 30.000. Werder Brémy - Inter Milán 1:1 (0:0) Branky: 49. Ismael z pen. - 55. Martins. Rozhodčí: Veissiére (Fr.). Diváci: 37.000.

Skupina H: FC Chelsea - Paris St. Germain 0:0 Rozhodčí: Temmink (Niz.). Diváci: 39.626. CSKA Moskva - FC Porto 0:1 (0:1) Branka: 28. McCarthy. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 18.000.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme