Slavie vstoupila do Ligy mistrů výhrou nad Steauou

Fotbalisté Slavie Praha vyhráli ve svém vůbec prvním zápase v základní skupině Ligy mistrů nad rumunskou Steauou Bukurešť 2:1. Na téměř vyprodaném Strahově se o premiérové tři body postarali svými góly Zdeněk Šenkeřík a Francouz Tijani Belaid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belaid a Šenkeřík se radují z gólu Slavie

Belaid a Šenkeřík se radují z gólu Slavie | Zdroj: ČTK

Trenér Karel Jarolím poslal na trávník nečekanou sestavu. Při absenci zraněného Šmicra se poprvé v základní jedenáctce objevili vedle sebe oba francouzští záložníci Belaid a Tavares a s nimi dostal premiérově šanci dlouho zraněný Latka. Na pravé straně zálohy hrál navíc Vlček, takže v útoku byl osamocený Šenkeřík.

Slávisté se dostali do vedení 13. minutě, když nejprve Vlčkovu střelu vyrazil Zapata, na Šenkeříkovu dorážku však už nestačil. Steaua se radovala z vyrovnání o 20 minut později. Po rohovém kopu Nicolity nechali domácí obránci zcela volného stopera Goiana a ten přesnou hlavičkou nedal Vaniakovi šanci.

V 63. minutě ale propukla na Strahově radost podruhé. Po levé straně unikl Dřížďal a poslal přízemní zpětný centr do vápna. Vlček jej pustil na lépe postaveného Belaida a ten se kouči Jarolímovi odvděčil za důvěru první mistrovskou brankou ve slávistickém dresu.

Pojistku měl na kopačce třináct minut před koncem Vlček, který šel sám na brankáře Zapatu, ale ve stoprocentní šanci namířil vedle rumunské branky. Hosté v závěru vrhli všechny síly do útoku, ale srdnatě bojující domácí je do vážnější šance nepustili a výhru 2:1 už si vzít nenechali.

Za první výhru v Lize mistrů vyinkasují červenobílí téměř 17 milionů korun, samotní hráči si z této sumy mezi sebou rozdělí pět milionů korun.

Slavia Praha - Steaua Bukurešť 2:1 (1:1)

Branka: 13. Šenkeřík, 63. Belaid - 33. Goian. Rozhodčí: Benquerenca - Cunha, Cardinal (všichni Port.). ŽK: Volešák - Goian, Lovin, Croitoru. Diváci: 15.723.

Sestavy:

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec (42. Janda), Dříždal - Vlček, Tavares, Belaid (81. Volešák), Latka (46. Hubáček), Pudil - Šenkeřík. Trenér: Jarolím.

Steaua: Zapata - Badoi, Goian, Rada, Marin - Nicolita, Petre, Lovin (62. Surdu), Cristocea (53. Croitoru) - Dica - Iacob (71. Badea). Trenér: Hagi.

Petr Plintovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme