Plíšková vyřadila legendu Venus Williamsovou a na turnaji v Cincinnati si zahraje 2. kolo

Tenistka Karolína Plíšková porazila na úvod turnaje v Cincinnati v duelu bývalých světových jedniček Američanku Venus Williamsovou 7:5, 6:1. Česká vítězka turnaje z roku 2016 zdolala dvaačtyřicetiletou domácí legendu za hodinu a 40 minut. Ve druhém kole Plíškovou čeká Elise Mertensová z Belgie.

Cincinnati Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková, jež v Cincinnati obhajuje loňskou semifinálovou účast, musela proti starší ze sester Williamsových v úvodním setu dotahovat poté, co po velkém boji ztratila v pátém gamu servis.

Plíšková ukončila spolupráci s německým trenérem Bajinem, česká tenistka hledá nový impulz

Číst článek

Manko se jí povedlo zlikvidovat o tři hry později, kdy soupeřka zahrála mimo jiné dvě dvojchyby za sebou.

Vyrovnanou sadu nakonec česká tenistka získala po více než hodině 7:5. Ve druhém setu sedminásobné grandslamové šampionce postupně docházely síly a Plíšková duel hladce dotáhla k vítězství.

Petru Kvitovou, která si postup zajistila už dříve, čeká ve druhém kole Sorana Cirsteaová. Rumunská tenistka v úterý vyřadila olympijskou vítězku Belindu Bencicovou ze Švýcarska a s Kvitovou se utká už podesáté.

Bilanci vzájemných zápasů vede česká dvojnásobná wimbledonská šampionka 5:4, naposledy na letošním Australian Open ale uspěla Rumunka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme