Tenistka Krejčíková prošla do semifinále v Čeng-čou díky skreči soupeřky. Siniaková vyhrála v Hongkongu

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Čeng-čou do semifinále. Lesja Curenková z Ukrajiny zápas po ztrátě prvního setu 3:6 skrečovala. Kateřina Siniaková zdolala na turnaji v Hongkongu ve čtvrtfinále Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 7:6, 6:4 a o postup do druhého letošního finále si zahraje s Martinou Trevisanovou z Itálie. Druhá česká hráčka Linda Fruhvirtová na semifinálovou účast nedosáhla, s Leylah Fernandezovou prohrála 6:7 a 2:6.

Aktualizováno Čeng-čou (Aktualizováno: 21:45 13. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková v zápase 3.kola turnaje v Miami proti Madison Keysové

Barbora Krejčíková postoupila v Čeng-čou do semifinále (archivní foto) | Foto: Clive Brunskill | Zdroj: Getty images / Profimedia

Sedmadvacetiletá Krejčíková získala úvodní set za 43 minut. Soupeřka ho při svém podání uzavřela dvojchybou a místo na lavičku zamířila k síti. Po podání rukou Krejčíkové při rozhovoru popisovala, že ji limitovaly problémy se zády v oblasti beder.

Sedmá nasazená česká reprezentantka se o účast ve čtvrtém letošním finále utká s Ruskou Darjou Kasatkinovou, která prošla mezi čtyři nejlepší bez boje poté, co Tunisanka Uns Džábirová odstoupila kvůli zranění kolena.

S turnajovou osmičkou Kasatkinovou se Krejčíková utká počtvrté v kariéře. V bilanci vzájemných zápasů vede 2:1. Naposledy ji v Dubaji zdolala ve třech setech a na turnaji si pak došla pro druhý letošní titul.

Vítězství Siniakové

Sedmadvacetiletá Siniaková zvládla proti vítězce turnaje v Honkongu z roku 2017 lépe rozhodující koncovky setů. V úvodním ovládla tie-break hladce 7:1, ve druhém soupeřce sebrala v desátém gamu podání a na returnu proměnila druhý mečbol.

S šestou nasazenou Trevisanovou se utká potřetí v kariéře, zatím mají obě hráčky vzájemnou bilanci vyrovnanou 1:1.

Osmnáctiletá tenistka Fruhvirtová hrála s o tři roky starší Fernandezovou z Kanady v prvním setu dlouho vyrovnaně a rozhodnout musel tie-break.

V něm Češka čtyřikrát neudržela podání a prohrála 2:7. Ve druhé sadě už měla navrch finalistka US Open z roku 2021 a postoupila do prvního semifinále od loňského března.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme