Výběr Evropy obhájil vítězství v Laver Cupu, rozhodující body získali Federer a Zverev

Tenisté Evropy vyhráli i druhý ročník Laver Cupu. Na vítězství z loňského premiérového ročníku v Praze navázali v Chicagu, kde díky Rogeru Federerovi a Alexandru Zverevovi porazili výběr světa 13:8.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Evropy se svým kapitánem Björnem Borgem (zcela vpravo)

Tým Evropy se svým kapitánem Björnem Borgem (zcela vpravo) | Foto: Jim Young | Zdroj: ČTK/AP

Federer a Zverev v neděli prohráli čtyřhru a výběr světa vedl 8:7, ale v následujících dvouhrách strhli výhru na stranu Evropy.

Švýcarský tenista odvrátil tři mečboly a zdolal 6:7, 7:6 a 10:7 v super tie-breaku domácího Američana Johna Isnera a Němec Zverev porazil Kevina Andersona z JAR 6:7, 7:5 a rovněž 10:7 v super tie-breaku.

„Bylo to neskutečně vyrovnané každý den a rozhodlo jen pár míčů. Jsem nadšený, že jsme vyhráli a obhájili titul. To je nedůležitější,“ radoval se Zverev.

Právě Federer a Zverev slavili výhru i před rokem v české metropoli. Letos v Chicagu je v sestavě švédského kapitána Björna Borga doplnili Srb Novak Djoković, Bulhar Grigor Dimitrov, Belgičan David Goffin a Brit Kyle Edmund.

„Byl to další neuvěřitelný týden a jsem na svůj tým velmi pyšný. Věděli jsme, že bude velmi těžké pohár udržet, ale povedlo se nám to,“ ocenil Borg.

Evropané vyhráli sedm z osmi dvouher, zatímco výběr světa třikrát dominoval ve čtyřhrách. Federer a Zverev zajistili deset bodů.

Zkompletovat hattrick v soutěži, kterou Federer založil jako poctu Australanovi Rodu Laverovi, se evropský tým pokusí za rok v Ženevě. „Příští rok je ale řada na nás a konečně vyhrajeme,“ vyhlásil kapitán světa John McEnroe.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme