Petra Kvitová porazila ve třech setech Görgesovou a na petrohradském turnaji se představí ve finále

Česká tenistka si zahraje poprvé ve finále od loňského července na okruhu WTA. Kvitová porazila v semifinále petrohradského turnaje Julii Görgesovou ve třech setech 7:5, 4:6 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě | Zdroj: ČTK

Jako první proměnila brejkbol německá hráčka, kdy se za stavu 4:4 dostala do vedení především po chybách české hráčky. Görgesová šla následně podávat na vítězství v první sadě.

To se jí ale nepovedlo, když Kvitová nejdříve srovnala a následně získala následující dvě hry a tím pádem i celý první set.

I na začátku toho druhého si hráčky držely svá podání. V páté hře, ale Češka za stavu 15:40 vyrobila dvojchybu a německá tenistka se tak dostala do vedení 3:2. Následně ho potvrdila, při první možné příležitosti využila setbol a druhou sadu ovládla 6:4.

Kvitová vstoupila do rozhodující třetí sady víc než dobře, když hned při prvním podání soupeřky získala brejkbol. Poté ho potvrdila a rozhodující náskok si udržela až do konce. Česká tenistka vyhrála 7:5, 4:6 a 6:2.

V druhém semifinálovém utkání se potkají domácí Daria Kasatkinová a Francouzka Kristina Mladenovićová, který ve čtvrtfinále vyřadila Kateřinu Siniakovou.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme