V Praze se odehraje náhrada za kvalifikaci na US Open. Půjde o nejštědřejší turnaj v historii

Tuzemští tenisoví fanoušci mohou jásat, protože v Praze se 29. srpna uskuteční turnaj WTA série 125K. Štědře dotovaný podnik, kde se bude hrát o 3,075 milionu dolarů (přibližně 67,7 milionů korun), se uskuteční jako náhrada za kvalifikaci na US Open.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kristýna Plíšková

Česká tenistka Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

„V návaznosti na přiloženou tiskovou zprávu WTA potvrzuji, že od 29. 8. se bude v Praze hrát největší tenisový turnaj, který kdy naše země hostila. Turnaj kategorie WTA 125K. Také prize money 3,075 milony USD, které hradí USTA, patří k největším, o jaké se kdy v Česku v jakémkoli sportu soutěžilo,“ komentoval přidělení turnaje prezident ČTS Ivo Kaderka.

Přísná opatření na US Open: půl milionu roušek, dodržování rozestupů a v šatnách jen pár minut

Číst článek

„Pořadatelem turnaje bude TK Sparta Praha, kde se bude hrát po celý týden, do úterý pak, s ohledem na enormní množství zápasů, využije organizační tým turnaje areál 1. ČLTK Praha,“ doplnil Kaderka.

Kategorie turnajů 125K založila WTA v roce 2012, aby pomohla prosadit se hráčkám, které do té doby hrály turnaje kategorie ITF.

„Rozšíření již oznámeného turnaje WTA na dvojnásobek vnímáme jako obrovské ocenění kvalit v neděli skončeného turnaje WTA. Díky spokojenosti hráček i zástupců WTA jsme byli vyzváni k organizaci velké akce pro 128 hráček.“

„Neváhali jsme a v konkurenci několika desítek dalších světových měst a tenisových resortů, kteří také o tuto akci usilovali, uspěli. Vnímáme to s velkou pokorou a se stejnou pečlivostí, s jakou jsme připravili minulý turnaj, již naplno připravujeme akci dvojnásobnou,“ uvedl ředitel turnaje a TK Sparta Praha David Trunda.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme