Bartyová se kvůli zranění odhlásila z turnaje v Eastbourne. S Wimbledonem světová jednička počítá

Novopečená světová jednička Ashleigh Bartyová se kvůli zranění ruky odhlásila z turnaje v Eastbourne. Australská tenistka má po triumfech na Roland Garros a v Birminghamu potíže s pravou paží a z preventivních důvodů nechce riskovat další zhoršení před Wimbledonem. Třetí grandslamový turnaj sezony začne na trávě v All England Clubu 1. července.

Eastbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová světová jednička Ashleigh Bartyová je jednou z favoritek blížícího se Wimbledonu.

Nová světová jednička Ashleigh Bartyová je jednou z favoritek blížícího se Wimbledonu. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

„Je to zranění, které se mi vrací už od šestnácti,“ řekla Bartyová, která po vítězství v Birminghamu vystřídala na prvním místě světového žebříčku Naomi Ósakaovou. Potíže s kostí podle ní vznikají z přetížení, proto si raději po sérii dvanácti vítězných zápasů dopřeje pauzu.

Možnost, že by kvůli zdravotním problémům nestihla Wimbledon, si vůbec nepřipouští. „Myslím, že to bude v pořádku. Musíme se o to ale v příštích třech čtyřech dnech pořádně postarat a ujistit se, že budu připravená na příští týden,“ dodala Australanka, jež se pasovala do role jedné z wimbledonských favoritek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme