Vítězná Kvitová. Česká tenistka ovládla po hladké výhře nad Mladenovicovou turnaj v Petrohradu

Česká tenistka Petra Kvitová zakončila tažení petrohradským turnajem vítězně. Francouzku Kristinu Mladenovicovou porazila hladce ve dvou setech 6:1 a 6:2. Kvitová si připsala už jedenadvacátý titul na okruhu WTA.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě | Zdroj: ČTK

Francouzská obhájkyně titulu měla problémy od úvodní hry. Ihned v prvním gemu na podání čelila dvěma brejkbolům, ty ještě dokázala odvrátit, ale následující hry na servisu v prvním setu prohrála.

Petra Kvitová se prezentovala dělovými returny na které neměla Francouzka šanci reagovat. Ve druhé sadě se česká tenistka dostala do rychlého vedení o brejk, následně si připsala ještě jedno proražené podání francouzské tenistky a s přehledem vedla již 5:2.

Rodačka z Bílovce zaváhala až v posledním gemu zápasu, kdy dovolila soupeřce tři brejkboly, ale ty s přehledem tvrdým servisem odvrátila. Naopak svůj první mečbol dokázala využít. 

Mladenovicová dala v Petrohradě zapomenout na sérii patnácti porážek v řadě, ale na obhajobu titulu to zdaleka nestačilo. 

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová (ČR) - Mladenovicová (4-Fr.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Bacsinszká, Zvonarevová (Švýc./Rus.) - Kudrjavcevová, Srebotniková (Rus./Slovin.) 2:6, 6:1, 10:3.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme