Teplice vyhrály v Brně a jsou druhé

Fotbalisté Teplic využili v dohrávce 7. ligového kola chvilkového kolapsu brněnské obrany a zvítězili v Brně 3:1. Po vyrovnaném průběhu zápasu vstřelili v rozmezí od 74. do 78. minuty branky hostů Mašek, Benát a Divecký, domácí už jen stačili zkorigovat výsledek devět minut před koncem po Kroupově hlavičce. Teplice tak jsou společně se Spartou jedinými neporaženými celky a poskočily na druhé příčku tabulky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Teplice vsadili na ofenzivní pojetí, záložní řada se snažila zásobovat útočníky Diveckého a Maška dostatkem přihrávek. Nadlouho jediné vzrušení přinesla jedenáctá minuta, kdy teplický Rada při odkopávání míče trefil ruku spoluhráče Saboua a Brňané se marně dožadovali pokutového kopu.

Po změně stran dostala hra větší spád. Tepličtí fotbalisté pokračovali v odvážném útočném pojetí a nenechávali domácí zadáky vydechnout. Černá díra brněnské obrany začala v 74. minutě, kdy se Mašek protáhl mezi zadáky, jeho první ránu stačil Václavík vyrazit, ale proti dorážce už zůstal bezmocný. Než se Brňané vzpamatovali, potrestal jejich druhou chybu o necelé dvě minuty později Benát a za další dvě minuty se trefil Doležal z trestného kopu přesně k tyči. Prohru domácích už stačil jen kosmeticky upravit Kroupa po jediné úspěšné střele hlavou.

Výsledek:

1. FC Brno - FK Teplice 1:3 (0:0)

Branky: 81. Kroupa - 74. Mašek, 75. Benát, 78. Doležal. Rozhodčí: Beneš - Vodička, Filípek. ŽK: Šustr, Václavík - Mašek, Divecký, Rada. Diváci: 3155.

Sestavy:

Brno: Václavík - Trousil, Schuster, Křivánek, Šustr - Baláž, Siegl, Večeřa, Musil (68. P. Mezlík) - Kroupa, Švancara (83. Belej). Trenéři: Jarůšek, Schwarz.

Teplice: Poštulka - Krmaš, Rada, Hunal, Kaufman - Doležal (90. Klein), Sabou, Benát, Tesařík - Divecký (68. Veleba), Mašek (82. Verbíř). Trenér: Mareček.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme