Volejbalisté pokračují ve vítězném tažení

Čeští volejbalisté prodloužili vítěznou sérii ve Světové lize na sedm zápasů. V Japonsku vyhráli 3:2 na sety a navázali tak na včerejší vítězství se stejným soupeřem. Dramatický pátý set získali naši hráči poměrem 17:15, když mečbol proměnil Jakub Novotný. Národní tým tak stále vede skupinu D o dva body před Řeckem, které má o jedno utkání méně. Pokud dnes večer nad Francií zvítězí, mají Češi jisté nejhůře druhé postupové místo do červencového finále v Madridu. Poslední dva duely čekají český tým příští víkend v Ostravě s Řeckem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

smeč

smeč | Foto: FIVB

V prvním setu převyšoval český útok dnes výbornou japonskou defenzívu a dostal se do vedení 21:17. Japoncům se však podařilo koncovku úvodního setu zdramatizovat a Češi museli o jeho zisk tvrdě bojovat. Nakonec ho vyhráli poměrem 26:24. Druhá sada patřila domácím volejbalistům, kteří skvělou obranou eliminovali českou ofenzívu a vyhráli přesvědčivě 25:20. Českému týmu nepomohlo ani střídání Ticháčka, Poláka a Marka Novotného. Ten zůstal na palubovce od třetího setu místo Kubaly, ale našim hráčům se vůbec nedařil servis. Vsadili proto na obranu u sítě a trpělivě útočili do asijské obrany. To se jim nakonec vyplatilo, třetí sadu získali 25:21. Velké drama přinesla čtvrtá sada. Naši vedli 21:19, ale Japonec Jamamoto zařídil svému týmu pokračování tokijské bitvy. Japonci vedli v tie-breaku pátého setu ještě 10:8 a 12:11, ale pak začal úřadovat Jakub Novotný. Přes jeho vynikajicí levačku šly všechny útočné akce českého mužstva a právě univerzál z francouzského Poitiers pak proměnil třetí mečbol.

Japonsko - Česká republika 2:3 (-24, 20, -21, 23, -15)
Rozhodčí: Gronewegen (Niz.), Zenovič (Rus.)
Čas: 116 min.
Diváci: 3703

Sestavy:

Česká republika: Zapletal, Rak, Kubala, J. Novotný, Lébl, Dubš, libero Obdržálek - Staněk, M. Novotný, Ticháček, Polák
Japonsko: Ito, Kobajaši, Kato, Jamamoto, Abe, Košija, libero Cumagari - Hosokawa, Kawaura, Usami, Nišida

Tabulka skupiny D:

1. ČR 10 7 3 24:15 17
2. Řecko 9 6 3 20:17 15
3. Francie 9 4 5 19:17 13
4. Japonsko 10 2 8 13:27 12

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme