Stíhací závod v Hochfilzenu vyhrála Mäkäräinenová, Vítková skončila patnáctá

Nejlepší ve stíhacím závodě žen byla v rakouském Hochfilzenu Finka Kaisa Mäkäräinenová. Jediná Česká ve startovním poli Veronika Vítková skončila čtrnáctá, když si oproti startu polepšila o jedenáct míst.

Hochfilzen/Rakousko (Aktualizováno: 12:29 15. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaisa Mäkäräinenová v cíli stíhacího závodu v rakouském Hochfilzenu

Kaisa Mäkäräinenová | Foto: Kerstin Joensson | Zdroj: ČTK/AP

Veronika Vítková startovala z 25. místa, ale hned na první střelecké položce vleže zaznamenala jednu chybu a propadla se pořadím o sedm míst.

Vítková byla ve sprintu v Hochfilzenu 25., vyhrála Italka Wiererová

Číst článek

Postupem jednotlivých střeleckých položek se Vítková stále posouvala, protože už ani jeden terč neminula. Nakonec to v cíli stačilo na čtrnáctou příčku.

Do závodu měla běžet ještě Eva Puskarčíková, ale kvůli nemoci nakonec nenastoupila. Podle sportovního ředitele biatlonového svazu Ondřeje Rybáře mají zdravotní problémy i další členky české výpravy.

Bitva o první místa se vedla především mezi trojicí Kaisa Mäkäräinenová, Paulina Fialková a Dorotha Wiererová. Nejlepší výchozí měla Italka, která vyhrála sprint a vyběhla o šest desetin sekundy dřív než finská závodnice.

Nejhůře střílela italská biatlonistka, když si připsala celkem čtyři chyby na střelnici. Nejlépe mířila Fialková, která ale oproti Fince pomaleji běžela a tak brala stříbrnou medaili. Mäkäräinenová už vyhrála v letošní sezoně třetí závod Světového poháru.

V sobotu je na programu v rakouském Hochfilzenu ještě stíhací závod mužů, do kterého nastoupí z českých zástupců Michal Krčmář, Michal Šlesinger a Ondřej Moravec. V neděli pak čekají ženské a mužské štafety.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme