Ledecká nezačala Světový pohár podle představ, pro nejbližší závody nejspíš vymění lyže za snowboard

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se v kanadském Lake Louise nedostala mezi elitní desítku ani v jednom ze tří závodů. V místě, kde před dvěma lety vyhrála svůj první lyžařský závod Světového poháru, tak pro ní sezona rychlostních disciplín nezačala moc dobře. A po návratu do Evropy se možná přesune z lyží na snowboard.

Lake Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

„Zatím to vypadá, že příště budu závodit v Cortině na snowboardu, protože ten program je teď hodně zapeklitý. Lyžařské závody ve Svatém Mořici se nedají moc stihnout, abych se ještě stačila dobře připravit na snowboardové závody, dlouho jsem na tom nestála. Chci si odpočinout a být připravená na Cortinu a Carezzu,“ mluvila Ester Ledecká o dvou paralelních obřích slalomech v příštím týdnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecké se úvod SP nevydařil podle představ. Více v příspěvku Jakuba Marka

V Itálii by měla naskočit do snowboardového Světového poháru, ale sama ještě dodává, že variant je víc.

„Stoprocentní to není, stát se může cokoliv. Možná pojedu i ve Svatém Mořici, ale je to tak 60 na 40, že pojedu v Cortině,“ uvažuje Ledecká ještě nad lyžařskými závody ve Svatém Mořici, kde se o víkendu pojedou dva superobří slalomy.

Právě v této disciplíně vybojovala česká závodnice senzační zlatou medaili na posledních olympijských hrách. Od chvíle, kdy v Pchjongčchangu překvapila snad všechny fanoušky a experty, se pak posunula mezi absolutní světovou špičku rychlostních disciplín a ve Světovém poháru byla už pětkrát na stupních vítězů. I proto nejsou výsledky ze druhé desítky z Lake Louise příležitostí k oslavě.

Ledecká dojela v Lake Louise 13. v super-G. Třetí triumf ve třech závodech slaví Goggiaová

Číst článek

„Máme spoustu informací ohledně lyží, hlavně ze sjezdu. Nejsou to možná úplně pozitivní informace, ale můžeme s nimi dál pracovat. Můžeme i testovat další lyže a najít rychlejší,“ přemítá Ledecká.

Možná je ale vyzkouší až v lednu, pokud by tedy po návratu do Evropy přeskočila v Itálii na snowboard. Ani její snowboardový trenér Američan Justin Reiter zatím netuší, jaký bude přesně program.

„Tak to opravdu nevím. Navrhl jsem plán, podle kterého se budeme řídit, když Ester pojede závody v Itálii, ale samozřejmě i takový, když v Itálii nebude. Možné jsou obě varianty, ale teď nevím, jak to bude,“ přiznává Reiter, který byl také u snowboardového zlata Ester Ledecké na hrách v Koreji.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme