Jislová se Šlesingrem zahájili biatlonovou sezonu 10. místem. Sprintu dvojic vládli Rakušané

V úvodním závodu biatlonového Světového poháru, sprintu dvojic v Östersundu, skončili Jessica Jislová a Michal Šlesingr na 10. místě. Závod suverénně ovládli Rakušané Lisa Hauserová a Simon Eder.

Östersund/Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Šlesingr na trati ve švédském Östersundu

Biatlonista Michal Šlesingr na trati ve švédském Östersundu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

23letá Jessica Jislová a 34letý Michal Šlesingr. Čeští trenéři ve sprintu dvojic vsadili na mix mládí a zkušenosti. Jessica Jislová rozběhla českou štafetu sice pomaleji, ale na první položce byla bezchybná, při druhé musela dvakrát dobíjet, přesto se držela v kontaktu s první desítkou.

Vítr problém nedělá, říká Eva Puskarčíková. Biatlonisté v mrazivém Östersundu zahájí Světový pohár

Číst článek

Michal Šlesingr vyjel kousek za Martinem Fourcadem a na své první střelbě vytáhl české barvy do elitní desítky. Vestoje se mu ale nepovedly první dvě rány, a propadl se na dvanácté místo. Ztráta na vedoucí Rakousko s bezchybným Simonem Ederem v tu chvíli vystoupala přes minutu.

Na trať opět vyjela Jessica Jislová, která svou druhou pětici ran vleže zvládla opět naprosto bezchybně, navíc rychle. Stáhla část ztráty a přes Bělorusko a Slovinsko se znovu dostala do top 10. Umístění udržela i po dvou dobíjeních při svém prvním rozloučení s Östersundskou střelnicí.

Michal Šlesingr vyjel do posledního úseku více než minutu za medailovými pozicemi, na prvním místě jel s pětivteřinovým náskokem od Hauserové Simon Eder. Za ním jel domácí Samuelsson.

Zkušený Rakušan se od Švéda odtrhl na domácí položce. Zastřílel bezchybně a měl náskok 16 sekund, rozhodl tak v předstihu o rakouském vítězství. Michal Šlesingr musel dvakrát dobíjet vleže, ve stoje i přes jednu chybu udržel desáté místo před Bělorusem Smolským.

Do cíle dojel s téměř dvouminutovou ztrátou na vítězného Rakušana Edera, na druhém místě dovezl německou štafetu Němec Lesser, třetí skončila dvojice z Kazachstánu. 

Na programu jsou ještě smíšené štafety. Eva Puskarčíková rozběhne první český úsek v 17 hodin a 10 minut. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme