Členství v Klubu ligových brankářů bylo blízko, Špit o něj poslední akcí zápasu ale přišel

Michal Špit - člen Klubu ligových brankářů. Stačilo dvacet sekund a zkušený jablonecký gólman si mohl tohle nové přízvisko užívat. Jenže v předehrávce 11tého kola Gambrinus ligy vyrovnal mladoboleslavský Ščuk v naprostém závěru na konečných 1:1, a Špit tak o jubilejní stou nulu v nejvyšší soutěži přišel. A to po pozoruhodné situaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Špit

Michal Špit | Zdroj: ČTK

Běžela poslední minuta nastavení, Středočeši v zoufalé snaze aspoň vyrovnat vyslali na rohový kop i vlastního gólmana Jakuba Diviše. Jenže míč se odrazil k domácímu Janu Vošahlíkovi, který tak mohl postupovat směrem k prázdné bráně.

"V momentě, kdy se to tam vykulilo, tak jsem si řekl, že to je… Nemůžu dál komentovat," přiznává trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář. Ovšem Vošahlík chtěl patrně prvním dotekem z vlastní poloviny vystřelit, promáchl a během pár sekund měl Jablonec míč v bráně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Špit se jubilejní sté nuly zatím nedočkal

"Já být na místě Míši Špita, tak asi dnes rozbiju kabinu. Ta ztráta byla klíčová, přitom způsobů řešení bylo několik," netají se trenér Jablonce Roman Skuravý. Jeho svěřenec ale tak impulzivní není: "Míša je hodný a inteligentní kluk."

A proto 38letý brankář chybujícího Jana Vošahlíka nezatracoval a spíš než neuskutečněného vstupu do Klubu ligových brankářů litoval ztraceného vítězství.

"Pro mě je důležitější týmový úspěch. Když budeme hrát jako tým, tak přijde i ten individuální, ke kterému bylo dneska hodně blízko. Ty tři body mě mrzí. Mohli jsme se dotáhnout na Boleslav, ale nepodařilo se," říká stále ještě čekatel elitní brankářské společnosti Michal Špit.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme