Jarní úprava jídelníčku pro očistu organismu

Na jaře je nejvhodnější začít s úpravou jídelníčku. V zimě jsme konzumovali spíše těžší, energeticky vydatná jídla, zatímco na jaře bychom měli dávat přednost lehčí stravě, bohaté na vitamíny. Jak Českému rozhlasu řekla Tamara Starnovská z Fóra zdravé výživy, na jaře je náš metabolismus rychlejší a také rychleji spaluje energii, což zmírňuje i únavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zelenina

zelenina | Foto: vegetarian.cz

Proto je důležité dávat přednost stravě, která je bohatá na vitamíny: "Rozhodně více zeleniny, ovoce, abychom konzumovali dostatek minerálních látek a vitamínů. Hlavně antioxidačních vitamínů, jako je vitamín C, E, betakaroten. Ty mají pozitivní vliv na to, jak se cítíme: při dostatku nabití energií, při jejich nedostatku naopak unavení," připomněla Starnovská.

Světlana Popovičová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme