Věční rivalové Indie a Pákistán se pustili do boje. Proti sobě se postavily týmy kuchařů

Indie a Pákistán se utkají nad kuchyňskou plotnou. Asijské jaderné velmoci spolu soupeří dlouhé roky. Vedly spolu několik válek a jejich vzájemná obviňování nevedou konce. Alespoň v jednom by teď mělo být jasno - jaká kuchyně je lepší: indická, nebo pákistánská.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Tamchyna se ve vysílání Dobrého jitra ptal, jak se těšíme na indickou kuchyni. Zde je oběd skládající se z gudžarátských specialit.

Robert Tamchyna se ve vysílání Dobrého jitra ptal, jak se těšíme na indickou kuchyni. Zde je oběd skládající se z gudžarátských specialit. | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

"Vítejte ve Foodistánu, zemi jídel," takové je motto televizní soutěže, která láká k obrazovkám miliony diváků. „Naše země rozděluje mnohé, co ale máme společného, je láska k dobrému jídlu,“ říká autor televizního klání.

Osm kuchařů z každé země vždy vaří stejný pokrm, podle vlastního receptu. Kuchaři jsou ti nejlepší z nejlepších.

Přehrát

00:00 / 00:00

O soupeření Indie a Pákistánu nad kuchyňskou plotnou informoval v Ranním Radiožurnálu redaktor Jaromír Marek.

Jejich umění posuzuje tříčlenná a etnicky vyvážená porota, která má zajistit nezávislost rozhodování: přední indický publicista zabývající se gastronomií, elitní britská šéfkuchařka a francouzská herečka s pákistánskými kořeny.

Publikum může čekat opravdovou bitvu patriotů. Už po prvním kole je soutěž oblíbeným tématem vášnivých diskusí. Indové mají jasno. Jejich kuchyně je nejlepší a zcela jedinečná.

„Pákistánská kuchyně je vlastně kuchyně indického Panjabu obohacená o afghánský vliv,“ říká předseda poroty a mimoděk prozrazuje, že s objektivitou soutěže to asi není úplně dokonalé.

„Indická kuchyně má celkem šestadvacet variant, co do počtu a rozmanitosti se s ní ta pákistánská nedá rovnat,“ říká přední indický food kritik.

Nakonec i pákistánští kuchaři si po prvním dílu televizního klání ztěžovali, že porota posuzuje jejich gastronomické výtvory podle indických chutí.

Jaromír Marek, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme