Do konce prázdnin bude teplo, ale deštivo. Příští týden přijdou bouřky

Počasí do konce prázdnin bude teplé, teploty ale většinou nepřekročí třicítku. Největší horko bude příští týden, kdy má také nejvíc pršet. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí před bouřkou

Počasí před bouřkou | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Nejchladnějším dnem jinak teplotně nadprůměrného příštího týdne by měl být čtvrtek, teploty v tento den vystoupí na 20 až 24 stupňů.

„V ostatních dnech by to mělo být od 25 do 29 stupňů a možná někde padne i třicítka. Naopak příští týden by měl být vydatnější i na srážky, zejména bouřkového charakteru,“ řekl Radiožurnálu Štefan Hanžák z Českého meteorologického ústavu.

V průměru příští týden spadne 30 milimetrů srážek, v extrémním případě až 60 milimetrů. Poté deště poleví. Začne se také mírně ochlazovat, denní průměry klesnou k 22 stupňům a v maximech teploměr neukáže víc než 26 stupňů.

„Jako celek počítáme s tím, že období od 28. července do 24. srpna by mělo být teplotně spíš normální a na druhé straně srážkově nadnormální,“ přidal Štefan Hanžák výhled na druhou polovinu prázdnin.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme