Skokané na lyžích se přesunuli do Japonska

Necelý týden po Světovém poháru v letech na lyžích v Harrachově se skokani přesunuli do Japonska. V Sapporu je o víkendu čekají další dva závody seriálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka, skoky na lyžích, Harrachov

Roman Koudelka, skoky na lyžích, Harrachov | Foto: czech media ski team

Do Japonska se po vydařeném představení v Harrachově asi nejvíce z českých skokanů těšil Roman Koudelka. Na mamutím můstku si dolétl pro bronz, a tudíž je týden poté největší českou nadějí na dobré umístění.

Skákat a létat na lyžích by se mohlo někomu zdát, jako čiré bláznovství. Pro Koudelku a pár dalších jeho sportovních kolegů je to ale v uvozovkách droga, bez které se jednoduše nemohou obejít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokané na lyžích se přesunuli do Japonska

Být ve vzduchu a letět přes 200 metrů pro ně není žádný problém, takže je až s podivem překvapující, že například právě Koudelka měl před cestou do Sappora obavy právě z letu, ale ne z toho závodního.

„Nemám rád dlouhé cestování. Bojím se létat letadlem, takže pro mě to byly tak trochu nervy, ale je to Světový pohár a k tomu to patří. S tím se nic nenadělá,“ je smířen Roman Koudelka.

Když pomineme, že cesta do Japonska trvala českým skokanům dvacet devět hodin a ještě k tomu musel pilot na třikrát v hustém sněžení přistávat, doletěli Hájek, Hlava, Koudelka, Matura, Sedlák a trenér Jiroutek v pořádku.


Cestování ke sportu patří

Právě dlouhá vzdálenost a především hodně dlouhá cesta občas odradí skokany od účasti v Sapporu. Ale většina světové špičky v čele s lídrem sezony Morgensternem, nebo Malyszem do Asie odletěla.


„Je to docela náročné, ale holt je to takový sport. Když člověk chce něco dokázat, tak proto musí udělat všechno a obětovat tomu něco,“ říká Lukáš Hlava. Najde se ale pár důvodů, kvůli kterým byste se mohli trenérovi ze závodů Světového poháru omluvit.

„Manželka čeká syna, takže bych byl rád víc s ní, ale to k tomu sportu patří. Ona to ví a tak si to holt musí vytrpět,“ dodává s troškou smutku v hlase Jan Matura.

Doufejme, že všechny překážky a problémy, které v souvislosti s výletem do Japonska potkaly české reprezentanty, nijak neovlivní jejich výkony a že navážou na skvělé představení v Harrachově.

Do ranní kvalifikace nastoupilo pět českých reprezentantů - Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Borek Sedlák, Jan Matura a Roman Koudelka, který měl díky postavení ve Světovém poháru účast v závodu jistou předem. Kromě Hájka uspěli v kvalifikaci všichni.

Petr Kadeřábek, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme