Belgický trestanec uprchl z věznice s pomocí kompliců a vrtulníku

Útěk jak vystřižený z akčního filmu se podařil belgickému trestanci Nordinu Ben Allalovi. S pomocí vrtulníku a několika kompliců uprchl z věznice nedaleko Bruselu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Nordine Ben Allal je odsouzený za řadu loupežných přepadení. Jeho komplicové nejprve se zbraněmi v rukou unesli vrtulník a přinutili pilota, aby nouzově přistál na nádvoří věznice Ittre asi 40 kilometrů jižně od Bruselu.

V nastalém zmatku, kdy bylo zraněno několik lidí, Nordine Ben Allal z věznice uprchl za použití auta s majáčkem, přičemž s kumpány na chvíli držel jako rukojmího jednoho z dozorců. Podle některých zpráv uprchl ještě jeden vězeň, podle jiných zdrojů se ale jednalo o Allalova komplice.

Wolkswagen Golf, který použili k útěku, se později našel nedaleko opuštěný v poli. Policie celou oblast obklíčila a začala kontrolovat projíždějící vozy. Do dnešního dopoledne se ale nepodařilo Nordina Ben Allala a jeho komplikace zadržet.

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme