Ministři zemědělství EU budou jednat o dotacích z unijního rozpočtu

Škrty v zemědělských dotacích z unijního rozpočtu budou nižší. To by měli dnes uslyšet ministři zemědělství sedmadvaceti členských zemích od komisařky pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischer Boelové. Ministři mají diskutovat také o tom, jak zastavit růst cen potravin na světových trzích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemědělství

Zemědělství | Foto: Marie Matúšů

Uvolnit omezení zemědělské produkce, nebo ji více dotovat, aby se potravin vyrobilo dost ? Takovými úvahami by se mohli unijní ministři zemědělství zabývat, když budou přemýšlet, jak srazit ceny potravin zase dolů.

Komisařka Boelová by jim měla také ukázat plán Evropské komise na seškrtání přímých dotací pro farmáře. Ten má být mnohem méně drastický, než se původně předpokládalo. Velké farmy, které dostávají ročně více než 300 tisíc eur z unijní pokladny, by neměly přijít až o 45 procent dotací, ale jen o 9 procent. Mírněji by se měly škrty dotknout i menších podniků.

Pavel Novák, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme