Banky zruší některé poplatky

Bankéři souhlasí s deklarací o postavení klientů bank. Na vytvoření společného memoranda trval ministr financí Bohuslav Sobotka, který v opačném případě hrozil, že změny prosadí do zákonů. Jde mu o zrušení některých poplatků a větší přehlednost sazebníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB

ČSOB | Foto: Marián Vojtek

Prezidium Bankovní asociace podle náměstka výkonného ředitele Pavla Štěpánka souhlasí s vytvořením expertní skupiny, která bude mít nad úrovní služeb dozor. "Jsou řešeny některé věcné oblasti. Snad bych mohl naznačit, že se v prvé řadě jedná o otázky zkvalitňování informací, které zákazníci bank dostávají," doplnil Štěpánek.

Text prohlášení poslala asociace ministerstvu financí. Změny v bankovním sektoru se budou dnes projednávat i ve vládě. Podle plánu ministra Bohuslava Sobotky by některé změny mohly být obsažené v zákonech. Uvažuje se o zákazu účtovat poplatky za zrušení účtů nebo za neoprávněnou reklamaci.

Ministr Sobotka ale tvrdí, že před nařízeními preferuje dobrovolnou samoregulaci. "K zákonné regulaci chceme přistoupit až v situaci, kdy nebude jiná cesta," řekl ministr. Banky ale už začaly spolupracovat. Většina jich už nebude vybírat poplatek za zrušení účtu.

Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme