Fischerova letadla jsou opět pojištěna

Letadla společnosti Fischer Air mohou létat dál. Pojišťovna Allianz totiž zrušila výpověď pojištění leteckých rizik pro stroje firmy podnikatele Václava Fischera a smlouvu obnovila. Pojištění Allianz vypověděla na konci července kvůli tomu, že jí Fischer Air dlužil milióny korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letištní hala

letištní hala | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčího Allianz Milana Káni rozhodla pojišťovna o zrušení výpovědi na základě dohody se společností Atlantik finanční trhy, která převzala závazky Fischerových firem.

"Pro letadla společnosti Fischer Air to znamená, že po 30. srpnu bude jejich letecké pojištění pokračovat v plném rozsahu a nijak to neovlivní jejich provoz," řekl Radiožurnálu mluvčí pojišťovny.

Návrh na zastavení exekuce společnosti Fischer Air podala po Českých aeroliních také Česká správa letišť. Potvrdila to mluvčí ČSL Anna Kovaříková. Podle ní společnost Atlantik, která převzala závazky firem podnikatele Václava Fischera, dodržela všechny podmínky smluvního ujednání. Způsob a výše splácení pohledávek je nadále obchodním tajemstvím.

Třetí velký Fischerův věřitel - Komerční banka soud požádala o to, aby místo ní vystupovala společnost Atlantik. Komerční bance dlužil Fischer asi 400 milionů korun, ČSA a České správě letišť přibližně 50 milionů.

Viktorie Hošková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme