Letecké závody Kunovice budou možná bez proudu

Jihomoravská energetika oznámila, že v pátek 7. března přeruší dodávku elektrické energie do firmy Letecké závody Kunovice. Důvodem je podle vedení společnosti dlouhodobé nesplácení dluhů. Pohledávky prý dosáhly 3,5 miliónu korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrické vedení

Elektrické vedení

Výkonný ředitel Leteckých závodů Tomáš Štefánek ale tvrdí, že k odpojení proudu není žádný důvod: "Jsem z toho dost šokován, protože dluh 3,5 miliónu korun představují dvě faktury měsíční. Z čehož jedna je před splatností a obě jsou k uhrazení tento měsíc. K odpojení samozřejmě nedojde, jedině že by nás energetika chtěla odpojit za to, že jí platíme," zdůraznil Štefánek.

Jihomoravská energetika však trvá na tom, že jí Letecké závody Kunovice za elektřinu řádně neplatí. Za svým rozhodnutím přerušit v pátek dodávku proudu si stojí.

Podle mluvčího společnosti Aleše Řiháčka jsou jiné možnosti vyčerpány: "Přes pravidelné telefonické i písemné upomínání se platební morálka zákazníka nelepší. Včerejším dnem vypršel poslední termín, který Jihomoravská energetika k úhradě části dluhu nabídla. Jelikož k úhradě nedošlo, musíme přistoupit k tomuto řekněme razantnějšímu opatření," poznamenal Řiháček.

Letecké závody ohlásily koncem února propouštění a výpověď obdrželo 300 lidí. Podnik zaměstnává 1085 pracovníků a propouští kvůli úspoře osobních nákladů.

Milan Kopp, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme